Dette er IFI

Innholdet i denne artikkelen er hentet fra IFI.

IFI - Informasjonskontoret for farge og interiør, skal gi nøytral informasjon om tjenester og produkter samt gi veiledning og råd om farge og interiør. Organisasjonens medlemmer er bedrifter som leverer varer eller tjenester til dette markedet.

Still tre hovedkrav til kjøkkengulvet:

1. Det må tåle vann og være lett å gjøre rent.

Kjøkkenet er utsatt for vannlekkasjer, særlig under kjøleskap og oppvaskemaskin. I tillegg blir det fort mye søl på et kjøkken og da er det godt å ha et gulv som tåler vann og er lett å rengjøre.

2. Det må være behagelig å gå og stå på, selv i flere timer.

Når du lager mat, vasker opp og rydder på kjøkkenet blir du ofte stående oppreist i lengre perioder av gangen. Da er det deilig å ha et gulv som er mykt og varmt å gå på, og som ikke sliter på ryggen. I tillegg kan det være greit å kunne miste ting i gulvet uten at det nødvendigvis knuses.

3. Det må være pent og tåle slitasje.

Det er ikke vanskelig å finne et gulv som er pent, men spørsmålet er hvor lenge det vil holde seg pent. Gjennomsnittsfamilien bruker mer tid på kjøkkenet enn i noe annet rom, så sørg for at du velger et gulv som tåler den belastningen det utsettes for.

Les også: Nyheter du kan tråkke på

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!