Ishotell

Magisk ishotell

På ishotellet i Lillehammer får du garantert en kald og uforglemmelig opplevelse.

Publisert Oppdatert
TIL KAPELLET: Trappen går opp til kapellet der gifteklare kan vies.

TIL KAPELLET: Trappen går opp til kapellet der gifteklare kan vies. Foto: Foto: Sturla Bakken

Stemningen i baren er varmet opp med stearinlys, og velkomstdrinken serveres i glass av is. Fastfrosset bestikk på veggen og skulpturelle trær innkapslet i resepsjonen er også noe av ishotellets egenart. Sengen av is i brudesuiten er redd opp med norske reinsdyrskinn.

Les også: Dette er verdens råeste hotell

Hvert rom har ulikt tema, og romnumrene er en isblokk med tall. Med reinsdyrskinn som underlag og soveposer som tåler en iskald vinternatt, skal overnattingen i minusgrader kunne bli svært så behagelig, men det kan være lurt å putte ullundertøy og lue i kofferten.

Ishoteller i Norden

Det er etablert flere skandinaviske snø- og ishoteller i Norden. Hotellene i Norge, Sverige og Finland har sesong til slutten av april, men blir det mildvær, hender det at dørene stenges (forsvinner) tidligere.

Hunderfossen Vinterpark har ishotell med utsmykkede dobbeltrom. Temperaturen er fra minus tre til minus sju grader. Hotellet har også egen katedral, priser fra kr 1000.

Igloo-hotellet i Alta var det første ishotellet i Norge, og det har ca. 20 rom, iskapell og utendørs boblebad. Kirkenes Snøhotell i Gabba reinsdyrpark består av 12 igloformede snøsuiter.

Jukkasjärvi Icehotel i Sverige er det originale ishotellet som har holdt på lengst. Her må du bestille rom flere uker i forveien hvis du skal på helgebesøk. Størrelsen og utformingen av hotellet varierer fra år til år. Hotellets Absolute Icebar ble i sin tid så populær at den blant annet er eksportert til Stockholm, Milano, London og Tokyo.

Laino Snowhotel i Finland tilbyr doble issuiter og seks arktisk møblerte suiter. I nordfinland ligger også Snow Hotel Kemi som har tyve dobbeltrom, grupperom, bryllupssuite og eget snøkapell.

Les også:

Hytter på tilbud

Årets beste interiørtrender

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning