Romantiske hoteller

Verdens mest romantiske hotellrom

Klar for en helg uten forstyrrelser?

ROMANTISKE HOTELLER: Det er lett å la følelsene ta overhånd på disse hotellene.

ROMANTISKE HOTELLER: Det er lett å la følelsene ta overhånd på disse hotellene. Foto: FOTO: Hotellene

Publisert Oppdatert

Planlegger du kjærlighetsferie bør du absolutt vurdere å sjekke inn på ett av disse hotellrommene, som alle har havnet langt oppe på listen over verdens mest romantiske.

Hotell i særklasse

Det anerkjente reisemagasinet Travel & Leisure kåret nylig de aller mest romantiske hotellene i verden.

1. Shangri-La Hotel, Paris

Om ikke utsikten mot Eiffeltårnet fra det kjente Shangri-La er nok, så vil kanskje resten av dette historiske bygget få igang franske følelser hos deg og din kjære. Prins Roland Bonaparte, Napoleons grandnevø, bodde her fra 1896 til sin død i 1924, og siden den gang har bygningen vært alt fra luksusleiligheter til regjeringsbygg, før det ble gjort om til hotell igjen. Et lekkert, om enn kostbart, valg i kjærlighetens by.

ROMANTISKE DESTINASJONER: Finn romantikken på hotell i Paris eller Marocco.

ROMANTISKE DESTINASJONER: Finn romantikken på hotell i Paris eller Marocco. Foto: FOTO: Hotellene

2. Palais Amani, Fez, Marokko

Marokko er like eksotisk som det er romantisk. På Palais Amani bor du på en ekte riad, midt i medinaen. Blåfargede mosaikkfliser, håndbrodert blondesengetøy og en privat takterasse med utsikt over medinaen, her er det nok ikke vanskelig å la følelsene ta overhånd.

3. Sankara Hotel & Spa Yakushima, Yakushima, Japan

Den lange flyreisen glemmes raskt når du kommer inn på mystiske og magiske Sankara ifølge magasinet Travel & Leisure. Hotellet ligger nesten bortgjemt på en øy i sør-Japan, og alle de 28 suitene er store og luftige, har møbler som er håndlaget, og en stil som er så japansk som det går an.

TIPS: Kokken lager gjerne - på forespørsel - et romantisk måltid for to som dere kan innta på hotellrommet.

4. Olarro, Masai Mara, Kenya

Olarro, øko-hotellet som er eid av lokale Masai-folk, ligger idyllisk til på en høyde med utsikt over spektakulært afrikansk landskap. Det unike dyrelivet man kan inspisere fra terassen er ikke så verst heller. Alle de syv gjestehyttene har hvitvaskede vegger, røffe takbjelker og steingulv.

5. Centurion Palace, Venezia

Det er ikke til å komme unna at Centurion Palace har mer enn en liten dose James Bond over seg. Her er det ikke vanskelig å forestille seg at romantikken kan blomstre i vilden sky. Selv om palasset stammer fra 1800-tallet, har man omfavnet nye tider og trender, så alle de 50 rommene er dekorert med moderne farger, møbler og detaljer.

MITT AFRIKA: I Kenya finner dere tilbake til den nyforelskede følelsen på Olarro.

MITT AFRIKA: I Kenya finner dere tilbake til den nyforelskede følelsen på Olarro. Foto: FOTO: Hotellet

6. Hotel Kakslauttanen & Igloo Village, Saariselkä, Finland

Midt ute i den finske villmarken, omgitt av skog og trær så langt øyet kan se, finner man Hotel Kakslauttanen & Igloo Village, en samling 40 tømmerhytter og 20 iglooer med glasstak - og spektakulær utsikt over den nordiske vinterhimmelen.

Smyg dere ned i matchende soveposer, og la romantikken varme dere i vinterkulda.

7. The Carlyle Hotel, New York

Det er ikke bare nyforelskede og nygifte som drømmer om et rom på The Carlyle i New York City. På dette aristokratiske hotellet har både diplomater, presidenter og Hollywood-divaer sjekket inn og ut i årenes løp. Rykter skal ha det til at selveste Marilyn Monroe ofte stakk innom når en viss president hadde booket hotellets mest luksuriøse suite.

8. Kinloch Lodge, Isle of Skye, Scotland

IGLOO I FINLAND: Hva er vel mer romantisk enn å dele sovepose på en iskald natt?

IGLOO I FINLAND: Hva er vel mer romantisk enn å dele sovepose på en iskald natt? Foto: FOTO: Hotellet

FINLAND ELLER ITALIA: Kontrasten er ganske stor mellom  igloo i Finland eller Venecia. Valget er ditt.

FINLAND ELLER ITALIA: Kontrasten er ganske stor mellom igloo i Finland eller Venecia. Valget er ditt. Foto: FOTO: Hotellene

Bortgjemt, romantisk og med ekte skotsk sjarm. På Kinlock Lodge, bare en kort liten flyreise unna Norge, er det mat og romantikk som er i fokus.

Her bor man langt fra byens bråk og mas, og kan nyte hverandre og utsikten over den nærliggende innsjøen Loch Na Dal og fjellene rundt.

9. Kona Village Resort, Kailua-Kona, Hawaii

Er du klar for både sydhavsidyll og romantikk kommer du helt sikkert til å trives som plommen i egget på Kona Village Resort. Store vinduer lar deg nyte utsikten fra alle vinkler, og bare et blikk på de hvite strendene og det blå blå Stillehavet er vel nok til å bli som nyforelsket igjen?

Det beste: På dette hotellet finnes det verken TV eller telefon på rommene, så lar du iPaden ligge igjen hjemme, er det ingenting som kan komme mellom deg og romantikken.

Rom for romantikk

BY OG LAND: Enten du befinner deg midt i New York eller på bygda i Skottland kan du finne et sted hvor det er duket for romantikk.

BY OG LAND: Enten du befinner deg midt i New York eller på bygda i Skottland kan du finne et sted hvor det er duket for romantikk. Foto: FOTO: Hotellene

Det finnes mange hoteller og mye å velge i når man skal ut på tur. Men er det romantikk man er på jakt etter, blir kanskje rommet vel så viktig som de lokale severdighetene. Nettstedet msn travel kåret nylig de aller mest mest romantiske hotellrommene i verden:

1. Hideaway Pavilion, Pretty Beach House, central coast, Australia

Det finnes tre utleie-hytter på Australias Pretty Beach House, men ifølge nettstedet er det Hideaway Pavillion som er den mest private. Her har du utgang til ditt egen private basseng, en enorm dobbeltseng og moderne møbler i duse toner. Hva med egentid på det store badet, som har rullesteinsgulv med varmekabler?

2. First Light, Eagle's Nest, New Zealand

På hotellet Eagle's Nest har man fem super-moderne unike villaer til utleie. First Light er ifølge msn travel den du bør sjekke inn på om du vil nyte hverandre og romantikken en stakket stund. Utsikten fra soverommet, som ligger på en messanin over stuen, er ifølge nettstedet intet mindre enn fantastisk, og store takvinduer gjør at du kan beundre New Zealands stjernehimmel før du sovner.

Stor dusj med glassdører og åpen peis både inne og ute på terassen gjør det heller ikke vanskelig å bli i det romantiske hjørnet.

3. Playroom Suite, Babington House, Somerset, England

Vær forberedt på å møte på både Kate Moss og Sienna Miller om du sjekker inn på berømte og beryktede Babington House i Somerset utenfor London.

HETT OPPHOLD: Lang flytur, men for en utsikt på Pretty Beach House i Australia.

HETT OPPHOLD: Lang flytur, men for en utsikt på Pretty Beach House i Australia. Foto: FOTO: Hotellet

Ifølge msn travel er Playroom Suite hotellets største soverom, med storstilt utsikt over den nærliggende innsjøen, en minibar som er i full kjøleskapsstørrelse og en gigantisk dobbeltseng midt i rommet.

4. Suite 13, Sextantio le Grotte della Civita, Basilicata, Italia

Grottene i Sextantio le Grotte della Civita er listet hos Unesco. Det tok 10 år å gjøre steinhulene om til luksuriøse hotellrom, men resultatet var tydeligvis verdt ventetiden. Rå steinvegger, stearinlys og en åpen peis ved siden av det store badekaret er dømt til å få dere i det romantiske hjørnet.

5. Telt No. 5, Sal Salis Ningaloo Reef, Vest Australia

Om du feilaktig tenker at camping er omtrent det minst sexy som finnes, så kommer kanskje et opphold på Sal Salis Ningaloo Reef til å få deg til å forandre mening.

Telt nummer 5 har et utvidet balkongområde, og en seng som innbyr til romantiske netter.

6. Pool Suite, Astra Suites, Santorini, Hellas

SYNDIG NYTELSE: Det er ikke uten grunn av kjendisene flokker til Babington House i Somerset.

SYNDIG NYTELSE: Det er ikke uten grunn av kjendisene flokker til Babington House i Somerset. Foto: FOTO: Hotellet

Hellas er en favortitt hos nordmenn, og ikke uten grunn. Sol, sommer og kort flyreise er en god kombinasjon.

Er det romantikk du er på jakt etter, så bør du kanskje vurdere et opphold på Astra Suites på klippeøyen Santorini. Her er det utsikten som er hovedattraksjonen, og med et privat basseng på terassen er det ikke vanskelig å nyte både hverandre og den greske solnedgangen.

7. Playhouse Room, Soho House, New York

Soho House er et kjent tilholdssted for Hollywoodkjendiser og andre movers and shakers i byen som aldri sover. På Playhouse Room har man satt inn en overdimensjonert dobbeltseng og fylt den til randen med myke puter og lekkert sengetøy. Det eggeformede frittstående badekaret er stort nok for to, og bak karet har man montert et gigantisk speil.

Eller sjekk inn her

1. Det var på Regent Bevery Hotel i Hollywood at Richard Gere sjekket inn med Julia Roberts på slep i Pretty Woman. Og mannen visste tydelig hva han gjorde - i allefall på hotellfronten. Her bor man i den ypperste luksus midt i Los Angeles. Sånt blir det romantikk av.

RÅ ROMANTIKK: Å sove i en underjordisk grotte må vel være romantisk så det holder?

RÅ ROMANTIKK: Å sove i en underjordisk grotte må vel være romantisk så det holder? Foto: FOTO: Hotellet

2. The Grandhotel Pupp er et 228-roms luksushotell i Karlovy Vary i Tsjekkia. I Bondfilmen Casino Royal fra 2006 ble hotellet fremstilt som Hotel Splendide i Montenegro. Og hvem blir vel ikke romantisk av å leke 007 for en natt?

3. Det ryktes om at hotellet Chateau Marmont i Hollywood har huset mer utenomekteskapelige møter enn noe annet hotell. Midt på Sunset Boulevard stiger det syvetasjes slottet opp, og ifølge ryktene er det den diskréte betjeningen, de lydforsterkede veggene og alle hotellets mørke kriker og kroker som gjør det til et yndet sted å nyte litt tabubelagt romantikk.

Les også:

Disse hotellene må du se før du dør

Dusjen blir mest sexy på disse hotellene

Sjekk ut BonyttBazar og gjør noen lekre interiørkupp

HOTELL PÅ SANTORINI: Santorini er kjent for vakker solnedgang som kan nytes fra de pittoreske byene.

HOTELL PÅ SANTORINI: Santorini er kjent for vakker solnedgang som kan nytes fra de pittoreske byene. Foto: FOTO: Hotellet

SOHO HOUSE: Skal du til New York på kjærestetur, er det ikke dumt å satse på Soho House.

SOHO HOUSE: Skal du til New York på kjærestetur, er det ikke dumt å satse på Soho House. Foto: FOTO: Hotellet

Dette må du vite før du kjøper barnevogn

PRETTY WOMAN: REgent Bevery var godt nok for  Julia Roberts i Pretty Woman.

PRETTY WOMAN: REgent Bevery var godt nok for Julia Roberts i Pretty Woman. Foto: FOTO: Hotellet

GRANDHOTEL PUPP: Slottshotell i Tsjekkia.

GRANDHOTEL PUPP: Slottshotell i Tsjekkia. Foto: FOTO: Hotellene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning