to hus tett i tett

Totalforandring av rekkehus

Slik løste interiørarkitekten familiens behov i boligen.

REKKEHUS: Slik gikk det med familien i rekkehuset og interiørarkitekten. FOTO: Jorunn Tharaldsen.

REKKEHUS: Slik gikk det med familien i rekkehuset og interiørarkitekten. FOTO: Jorunn Tharaldsen.

Publisert

Vibeke og familien flyttet inn for et par år siden. De falt for husets planløsning og en skjermet uteplass. Boligen fremsto som velholdt, men familien ville ha en endring slik at innredningen matchet familiens stil og behov.

Før oppussingen prioriterte de oppgradering av alle flater, nytt trapperom og trapp, nye tregulv og en bedre belysningsplan.

– Vi kjente til interiørarkitekt Adele Kløve gjennom noen venner, og det ble naturlig å spørre henne om hjelp til nye løsninger. Det ble et vellykket samarbeid med å tegne nytt trapperom samt lage en helhetlig farge- og belysningsplan for boligen, sier Vibeke til magasinet Bonytt.

Lyse oppholdsrom

Familien ville bevare det lyse uttrykket i oppholdsrommene, og interiørarkitekten rådet dem til å ta utgangspunkt i den nøytrale gråtonen på kjøkkenet for de nye fargevalgene.

HER BOR

Vibeke Bostrøm (47), mannen Ole Christian (47), Fredrik (12) og hunnkatten Virvelvind (4). En enebolig i rekke på ca. 190 kvm i Sandefjord.

– Det bidro til at vi fikk det lyse, lette inntrykket, noe som ble forsterket ved å velge mørkere gråtoner i trapperommets vegger og taket som ligger inntil stuen. Vi malte også dører og karmer, som var eggehvite, i grånyanser. Resultatet ble en ton-i-ton følelse vi bor veldig godt med, sier Vibeke.

Les også: Slik skaper du et personlig, hvitt kjøkken

Men mest av alt, er beboerne fornøyde med trapperommets løsning. Interiørarkitekten foreslo å fôre ut ytterveggen slik at det ble en nisje rundt vinduet øverst i trappeløpet. I tillegg forslo hun en plassbygget halvvegg rundt trappen, med innebygget belysning og glassvegg i enden.

– Det overrasket oss positivt hvor mye denne endringen påvirket totalinntrykket av boligen. Når dagslyset skinner inn i trapperommet på begge sider, finner vi både regnbuen og flott skyggespill. Det skiftende dagslyset overrasker stadig.

Nye oppbevaringsløsninger

Etter at familien flyttet inn har de lagt til noen mørkere farger i boligens underetasje og på soverommet. Hovedbad og et separat WC med vask er slått sammen, og interiørarkitekten tegnet nye oppbevaringsløsninger.

– Også på badet ble det valgt grått og hvitt slik at det gir inntrykk av å henge sammen med resten av boligen. For oss var det viktig at det nye vi tilførte boligen, er av klassisk og varig verdi. Endringen til lyse eikegulv og ny trapp er de beste investeringene vi har gjort for å få optimal opplevelse av bokvalitet.

Les også: Fra stall til leilighet - en særpreget leilighet med historie

Hovedgrep i Vibekes hus

- Gammel trapp ble fjernet, og interiørarkitekten tegnet en ny trappeløsning med innebygget belysning og trappetrinn i heltre eik. Mot gangen ble trappen bygget inn for å forsterke det høye smale trapperommet.

- Plassbygget rekkverk i glass øverst i trapperommet som slipper inn lys samtidig som glassflaten letter interiøret.

- Kjøkkenet ble beholdt som det var, i en nøytral gråtone.

- Vegger, listverk og dører ble fortsatt beholdt lyse, men ble fargesatt ut fra fargen på kjøkkenet. Noen innslag av farger på vegger soverom, gang og tv-stue.

- Gulvene i lys eikeparkett er nye. De rustikke grå flisene i gangen ble beholdt.

- På badet ble det laget en ny løsning i våtsonen med dusj og badekar. Et smalt glassfelt inn til soverommet bringer naturlig lys inn på badet.

- Møbleringen er en kombinasjon av nye og gamle møbler samt innslag av arvestykker.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning