Skyvedører

Stilig løsning med skyvedører

Så enkelt er det å gjøre ett avlangt rom til tre mindre.

TRE KUPEER: Fri sikt tvers gjennom "togvogen". Først kommer stue og kjøkken, så mellomgang og til slutt kontor på en liten avsats. De tre avdelingene er adskilt med to turkise skyvedører.

TRE KUPEER: Fri sikt tvers gjennom "togvogen". Først kommer stue og kjøkken, så mellomgang og til slutt kontor på en liten avsats. De tre avdelingene er adskilt med to turkise skyvedører. Foto: FOTO: Jiri Havran

Publisert Oppdatert

Rominndelingen og planløsningen er ofte en utfordring. Med to skyvedører deles rommet i dette Gjøvik-huset i tre avdelinger: kontor, mellomgang og stue.

- Det gamle uthuset, tidligere en stall, ble totaloppusset og innredet slik at den lange bygningen med skyvedører lett kan deles i tre, nesten som en lang togvogn med separate kupeer, forteller arkitekt Kurt Breitenstein i Dahle/Breitenstein Arkitekter i Oslo.

GOD OVERSIKT: Fra kontoret et det lett å se mellomgangen med dører til begge sider.

GOD OVERSIKT: Fra kontoret et det lett å se mellomgangen med dører til begge sider. Foto: FOTO: Jiri Havran

Vindu fra gulv til tak

- For det første ville vi ha et lyst og vennlig hovedrom med hjemmekontor og kjøkken/stue i nær tilknytning til hverandre. Det andre kravet var at vi ville erstatte den tidligere gluggen i veggen mot Mjøsa med et skikkelig stort vindu. Det har vi fått. Det går fra gulv til tak. Fra stueavdelingen skuer vi nå over frodige jordbruksområder og åskammene langs begge sider av vannet, sier eierne.

Ingen forstyrrelser

De er også svært fornøyd med skyvedørsløsningen i det langsmale huset.

- Det er godt å ha når vi er flere til stede og noen skal arbeide på kontoret, andre lage mat, se tv eller bare nyte utsikten. Med alle dørene lukket slipper vi å forstyrre hverandre når noe skal gjøres, forteller eierne.

Kjøkken hengende over bekken

KULT KONTOR: Keramiker Anne-Brit Soma Reienes bor i huset med sin mann, som også er kunstner. Hun har kontor på den lille avsatsen over hovedplanet i "togvognen".

KULT KONTOR: Keramiker Anne-Brit Soma Reienes bor i huset med sin mann, som også er kunstner. Hun har kontor på den lille avsatsen over hovedplanet i "togvognen". Foto: FOTO: Jiri Havran

Ominnredningen av det store huset gikk i etapper.

- Bygger man for fort er det lett å miste noe kreativt på veien, mener eierne. Vi hadde for øvrig flere spennende bygningsforslag til vurdering. Blant annet et kjøkken hengende som en glasskasse over bekken som sildrer like forbi uthuset.

Fargesterk pallett

Fargene i huset er eget kapittel. Flere av veggene er malt i en karakteristisk, sterkt gulbrun farge. Den har eierne selv blandet for anledningen, og den gir både varme og kraft til rommet. De to skyvedørene, som er malt i turkis, sørger for en sprek kontrast. Det himmelblå gummigulvet både demper trinnlyd og er komfortabelt å gå på.

PERSPEKTIV: Fra kontoret ser man tvers gjennom tilbygget og over til den andre siden av Mjøsa.

PERSPEKTIV: Fra kontoret ser man tvers gjennom tilbygget og over til den andre siden av Mjøsa. Foto: FOTO: Jiri Havran

Kunstneriske grep

- Det er blitt gjort mange endringer på denne boligen siden den ble bygget i 20-årene. Den ble for øvrig tegnet av en ansatt ved kontoret til den velrennomerte arkitekten Arnstein Arneberg, og ligger avtrappet i enkelthus nedover i skråningen mot Mjøsa.

Huset ble bygget i etapper og kan kalles for et knoppskytinghus. I den nederste seksjonen har eierne hatt maleatelier i mange år - de er begge kunstnere. Av den grunn har det vært naturlig for dem å engasjere seg i form og design, også når det gjelder bygninger.

Se også

Årets interiørtrender

Trendy i såpekokeriet

De kuleste bloggene

PERSPEKTIV: Fra kontoret ser man tvers gjennom tilbygget og over til den andre siden av Mjøsa.

PERSPEKTIV: Fra kontoret ser man tvers gjennom tilbygget og over til den andre siden av Mjøsa. Foto: FOTO: Jiri Havran

Norges tøffeste villa?

STERKE FARGER: Eierparet har selv blandet den kraftige, syrlige fargen på bakveggen. Gummigulv fra Prosjektgulv.

STERKE FARGER: Eierparet har selv blandet den kraftige, syrlige fargen på bakveggen. Gummigulv fra Prosjektgulv. Foto: FOTO: Jiri Havran

TIDLIGERE UTHUS: Det lange, rehabilterte tilbygget ligger til venstre. Tilbygget har inngang på midten, kontor på venstre side og kjøkken og stue til høyre for inngangsdøren.

TIDLIGERE UTHUS: Det lange, rehabilterte tilbygget ligger til venstre. Tilbygget har inngang på midten, kontor på venstre side og kjøkken og stue til høyre for inngangsdøren. Foto: FOTO: Jiri Havran.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag