Inspirerende interiør

Slik søker du i inspirasjonsguiden

Hva med "sort" og "kjøkken"? Eller "trapper" og "moderne"? Les hvordan du best finner frem blant 2000 inspirerende interiørbilder.

SVART PÅ KJØKKENET: Ved å kombinere søket "kjøkken" med  søket "svart" får du eksempler på bilder der det er brukt fargen svart på kjøkkenet.

SVART PÅ KJØKKENET: Ved å kombinere søket "kjøkken" med søket "svart" får du eksempler på bilder der det er brukt fargen svart på kjøkkenet. Foto: FOTO: Bonytt

Publisert Oppdatert

Internett florerer av spennende interiørbilder. Aldri har muligheten for å finne inspirasjon på nett vært større enn i dag. Men hvordan finne frem i mylderet?

Med klikk.no's inspirasjonsguide kan du nå søke spesifikt etter de rommene, fargene og stilartene du er på jakt etter. Slik øker du sjansen for å finne frem til riktig inspirasjonskilde. For hva skal du med bilder av furukjøkken når du egentlig ønsker å se eksempler på moderne, svarte kjøkken?

Og hvorfor surfe gjennom mengder av nostalgiske stuer når det du egentlig vil finne er stuer i industriell stil?

Databasen er satt sammen av bilder fra boliger og hytter som har vært på trykk i interiørbladene Bonytt, Rom123, Boligdrøm og Hytteliv. De representerer således et bredt, men selektivt utvalg av den norske interiørvirkeligheten.

Her viser vi noen eksempler på hvordan du finner frem i inspirasjonsguiden.

Eksempel 1:

Utgangspunkt: Du ønsker å finne ut om et svart kjøkken kan være noe for deg, og vil finne eksempler på norske kjøkken der svart er fremtredende.

Slik gjør du: Under fanen "rom" huker du av for "kjøkken", og under fanen "farger" huker du av for "svart". Klikk på forstørrelsesglasset, og vips får du servert et utvalg svarte kjøkken. Klikk på et av bildene i utvalget for å lese om interiøret. Er du nysgjerrig på å se resten av boligen, klikker du på "se flere bilder fra samme bolig".

BILDERAS: Inspirasjonsguiden gir mulighet til å søke blant nesten 2000 inspirerende interiørbilder.

BILDERAS: Inspirasjonsguiden gir mulighet til å søke blant nesten 2000 inspirerende interiørbilder. Foto: FOTO: klikk.no

Eksempel 2:

Utgangspunkt: Du vil se eksempler på trapper i moderne eller minimalistisk stil.

Slik gjør du: Under fanen "interiør" huker du av for "trapper", og under fanen "stiler" huker du av "moderne" og "minimalistisk".

Og igjen: ønsker du å se i hvilken sammenheng trappene inngår i, kan du velge å se flere bilder fra samme bolig.

Ved hjelp av funksjonen "Pin it" kan du legge alle favorittbildene dine på nettsamfunnet Pinterest slik at du har dem tilgjengelige ved en senere anledning.

Mange kategorier

MODERNE TRAPPER: Ved å kombinere søket "trapper" med "moderne" får du i inspirasjonsguiden en oversikt over inspirerende trapper i moderne stil

MODERNE TRAPPER: Ved å kombinere søket "trapper" med "moderne" får du i inspirasjonsguiden en oversikt over inspirerende trapper i moderne stil Foto: Foto: Bonytt

Guiden er ment å være selvforklarende. Bildene er inndelt i mange kategorier.

Du kan altså søke på romtype, farger, stilart, samt eksteriør. I tillegg kan du kombinere søket med fritekstsøk. For eksempel "betong" eller "linoleum".

- Fargekategorien er problematisk

Vi har spurt presidenten i Norske interiørarkitekters Landsforbund (NIL), Trond Ramsøskar om hva han synes om inspirasjonsguiden som verktøy.

- Den fungerer godt. Det er fint at bildene er inndelt på rom og stiler, men fargekategorien er for eksempel litt problematisk.

- Hvorfor det?

- For meg er det viktigere å kunne søke på stemning, for eksempel kontrastfylt interiør, eller fargesterkt interiør, snarere enn spesifikke farger. Jeg savner også å få raskere oversikt over søket, og vil helst slippe å klikke meg inn på hvert enkelt bilde når jeg skal se nærmere på det. Jeg synes bildebyråer som shutterstock.com har et bedre grensesnitt.

- Hvordan tror du inspirasjonsguiden fungerer med hensyn til å gi et overblikk over en selektiv, norsk interiørvirkelighet?

- Meget godt. Og når den blir større blir den enda bedre, sier Ramsøskar.

Kreativ leder i fargehandelkjeden Fargerike, Dagny Thurmann-Hoelseth, har på vår oppfordring også klikket seg gjennom guiden.

- Er inspirasjonsguiden et verktøy du kan ha nytte av i arbeidet ditt?

- Ja, det er den absolutt. Bildene er indeksert og kategorisert på en god måte, som gjør det enkelt å finne frem. Fin kilde til inspirasjon!

- Hva liker du best med guiden?

- Bilderaset! Den er svært visuell. Veldig bra at det er en pin it-knapp på bildene.

- Hva skulle du ønske at en slik guide også kunne tilby?

- Jeg synes at bilderaset bør fortsette som en kaskade nedover, i stedet for å være paginert. Eventuelt bør det komme opp rundt tre hundre bilder før du må klikke på "vis neste side". I tillegg hadde det vært fint å vite hvor bildene kom fra, for eksempel kategorisert ut fra fylke eller kommune. Det hadde tydeliggjort regionale forskjeller i Norge, noe som er veldig spennende å se, sier Thurmann-Holeseth til klikk.no.

Hva synes du selv? Test gjerne guiden og gi dine tilbakemeldinger i facebook-feltet i bunnen av denne artikkelen.

Her kan du teste inspirasjonsguiden

Les også:

Alt om gjenbruk

Bloggernes pimping av Ikea-møbler

Vedlikehold av tremøbler: Bruk en valnøtt

Dette hjemmet er innredet med møbler som tåler en trøkk

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning