Maskulint interiør

Slik får du et maskulint interiør

Hvordan bør gutta innrede for å få et maskulint interiør? Vi har spurt ekspertene.

VEGGFARGE: Kjølige og mørke farger på veggene kan gi et maskulint interiør
VEGGFARGE: Kjølige og mørke farger på veggene kan gi et maskulint interiør Foto: FOTO: Produsentbilde
Sist oppdatert
MATT MALING: Jotun sin nye og matte maling passer godt til et maskulint interiør.
MATT MALING: Jotun sin nye og matte maling passer godt til et maskulint interiør. Foto: FOTO: Produsenten

Det er ikke bare jentene som interesserer seg for interiør, mange gutter er også opptatt av hvordan de har det hjemme. Men det betyr ikke nødvendigvis at de ønsker å ha det feminint. Hvordan kan gutta få det maskulint hjemme hos seg selv? Vi har spurt to interiør og møbeleksperter om deres tips til guttas interiør.

Del

Matt maling

- Det maskuline blir ofte lettest å få frem med kjølige, mørke farger, mener interiørekspert Halvor Bakke.

Han er for øyeblikket aktuell med en egendesignet tapetkolleksjon og nytt fargekart i samarbeid med Fargerike. I tillegg er hans fjerde interiørkolleksjonen straks klar for salg.

- Selv om det ikke er noe i veien med litt varmt også, er noen grå, mørke grå vegger utrolig tøft, legger han til.

Det er brukt Jotun Pure Color helmatt på veggene.

- Det er helt matt overalt nå, til og med bilene får matt lakk. Så skal gutta følge med, gjelder det å få seg et matt kjøkken, med krom detaljer, matte vegger og en koksgrå, matt bil.

Stil og magefølelse

Halvor understreker at det er viktig å finne sin egen stil og følge sin egen magefølelse. Det er jo ikke alle gutter som vil ha det stramt.

- Jeg anbefaler få, men store, enkle møbler, utdyper Bakke, og forklarer at ikke alle gutter liker sort skinn, hvite vegger og lamellgardiner.

- Noe slikt er absolutt ikke synonymt med maskulinitet. Tvert i mot, jeg vil heller si kjønnsløst.

Sett eget preg på leiligheten

- Og hvem er det som sier at gutta vil ha det stramt?, utbryter Bakke. -Interiøret må også henge sammen med boligtype og stilen på hjemmet ditt. Men den største feilen mange gjør er å beholde vegger og gulv i nybygde leiligheter.

Han anbefaler gutta til å sette sitt eget preg på leiligheten.

- Mal vegger, beis opp gulvet og gjør leiligheten til din oase. Din personlige stil må tydelig komme frem.

Mannens catwalk

- Kjøkkenet har jo blitt mer og mer mannens catwalk, sier Halvor spøkefullt. Her skal de vise frem at de virkelig duger til noe, og jeg tror mange gutter er veldig opptatt av hvitevarene.

Halvor oppfordrer derfor gutta til å kjøre på og ta ut akkurat så mye og så flotte hvitevarer som de ønsker. Men han understreker likevel at man bør holde kjøkkenet rent, enkelt og ukomplisert.

- En kjøkkenøy er jo et genialt samlingspunkt under middagslagingen. Hvor mange fester har ikke endt opp på kjøkkenet, spør han. Så bruk tid og plass på et stort, godt kjøkken.

Innredning

STILIG KJØKKEN: På kjøkkenet kan gutta imponere med kokkekunster, og størrelsen bør være romslig. En kjøkkenøy er et bra samlingspunkt og stilen bør være ren, enkel og ukomplisert.
STILIG KJØKKEN: På kjøkkenet kan gutta imponere med kokkekunster, og størrelsen bør være romslig. En kjøkkenøy er et bra samlingspunkt og stilen bør være ren, enkel og ukomplisert. Foto: FOTO: Produsentbilde

Også gutta kan friske opp interiøret med litt stæsh, og dill trenger ikke kun å være fobeholdt jentene.

MASKULIN LAMPE: Elegant formspråk og industrielle detaljer kjennetegner Tom Dixon sitt design
MASKULIN LAMPE: Elegant formspråk og industrielle detaljer kjennetegner Tom Dixon sitt design Foto: FOTO: Produsentbilde

- Avhengig av plass, ville jeg så absolutt foreslått et par 3-setere mot hverandre med et stort, firkantet salongbord, forteller Bakke. Og hva med et sebraskinn under bordet og et par sidebord i glass?

Han har også tro på store, enkle elementer.

- Slike gir et maskulint preg, og en stor glassvase med bare en type blomster oppi er rent og enkelt. Lykter, gjerne store i krom og glass, er også fint.

Bakke forslår også å stable store billedbøker fra hoteller, reiser og mat oppå hverandre på bordet, såkalte "coffeetablebooks".

- Dette kan være et artig element.

Røff materialbruk

Nikolai Aurebekk Handeland er daglig leder av Euklides, som leverer møbler og belysning fra kjente og ukjente til prosjektmarkedet. Han har lang erfaring fra møbelbransjen og har flere tips til designere og møbler som kan passe godt i et maskulint interiør.

- Den britiske designeren Tom Dixon legemliggjør maskulin design med sitt elegante formspråk, forklarer Nikolai Aurebekk Handeland til klikk.no. - Han blander elementer av britisk overklasseliv med røff materialbruk og industrielle referanser.

SCIENCE FICTION: Magis sin stol Chair One kan sende tankene tilbake til 70-tallet.
SCIENCE FICTION: Magis sin stol Chair One kan sende tankene tilbake til 70-tallet. Foto: FOTO: Produsentbilde

- Ellers kan maskuline materialer være aluminium, stål, mesh og tresorter som eik og ask, legger Aurebekk Handeland til.

Han nevner ellers Chair One og Stool One fra Magis, som kan sende tankene mot Stealth fly og science fiction filmer fra 70-tallet.

Og legger tll Apollon-lampe fra Dark, som er inspirert av romfart, og kontorstolen Aeron, samt Setu fra Herman Miller.

- På klassisk dansk design for herrer må Carl Hansen & Søn nevnes, avslutter han.

Les også:

Ti tips til vellykket innredning

Slik innreder du med blått

KLASSISK DANSK: Carl Hansen & Søn lager klassisk dansk design for herrene.
KLASSISK DANSK: Carl Hansen & Søn lager klassisk dansk design for herrene. Foto: FOTO: Produsentbilde

Sjekk hvor mye det koster å pusse opp

20 apps du må ha til iPad

Denne saken ble første gang publisert 16/12 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også