Slik gjør du et kupp på loppemarked

Shop smart på loppis

Forbereder du deg litt, finnes det ingen grenser for hvilke kupp du kan gjøre på loppemarked.

KUPP: Tar du deg tid til å lete, kan du finne nesten hva som helst på loppemarked.

KUPP: Tar du deg tid til å lete, kan du finne nesten hva som helst på loppemarked. Foto: Foto: Magnus Ross

Publisert Oppdatert

Loppemarkedene er i gang igjen, og skattejakten kan begynne. Å handle brukt er trendy, og med den økende interessen blir det mer utfordrende å få tak i det du vil ha før noen andre får kloa i det.

Sørg for å være ett hakk foran andre loppejegere, og gå en innbringende - og ikke minst morsom - dag i møte.

- For å få du er ute etter, må du være tidlig oppe og først i køen, sier Peter Watz.

Han står bak siden Loppemarked.info, hvor du finner oversikt over hvilke loppemarked som arrangeres til en hver tid. Watz har flere innside-tips til hvordan du har en mest mulig vellykket dag på loppis.

- Vær forberedt på å måtte betale en minstepris tidlig første dagen. Dagen etter blir det rimeligere, men da risikerer du å gå glipp av akkurat det du så for deg å finne, sier Watz, og legger til at er du ute etter noe sært, vil etterspørselen minske.

Let i eskene under bordene

Vil du betale så lite som mulig, må du gjøre noen smarte grep. Leter du etter antikviteter, og dermed oppsøker loppemarkeder som er kjent for å ha nettopp det, vil prisene være høye.

- Drar du derimot på et loppis som ikke er kjent for å ha mye av dette, kan du gjøre et skikkelig kupp, forklarer Watz.

Finner du ikke nøyaktig hva du leter etter, er det lurt å lete i esker under bordene. Watz forteller at det ikke alltid er plass eller tid til å sette frem alt. Mange av de beste kjøpene kan derfor ligge nedpakket.

- Desto mer målrettet og fokusert du er, jo større er sjansen for å lykkes. Når jeg selv går på loppemarked har jeg et åpent sinn for hva jeg ser etter. Låser du deg fast i det du vil ha, kan du løpe forbi mange skatter, sier Watz.

BLIKKFANG: Finn møbler som gjerne skiller seg litt ut fra resten av interiøret ditt. Det koster ikke så mye å eksperimentere med loppisfunn.

BLIKKFANG: Finn møbler som gjerne skiller seg litt ut fra resten av interiøret ditt. Det koster ikke så mye å eksperimentere med loppisfunn. Foto: Foto: Magnus Ross

Marmor og messing hot på loppemarked i år

Hva som er et godt kjøp, er det du selv som avgjør.

- Hva som er et kupp, det bestemmer hver enkelt person. Kuppet defineres utifra det du er ute etter, sier han.

Det kan være lurt å orientere seg i trendbildet før du tar turen på bruktsalg. Vet du hva som kommer til å være hipt litt fremover i tid, kan du finne mye gull som ingen andre er ute etter ennå.

- I år ville jeg absolutt kjøpt marmor og messing på loppemarked, sier Signe Schineller. Hun er interiørstylist og en dreven loppejeger.

- Dette er tilbake for fullt. Marmor kommer tilbake i alle fasonger nå, som fliser, sofabord og pyntegjenstander, sier Schineller.

Se etter kvalitet. Og teak

Også gjenstander i neon vil være trendy, forteller hun. Dette kan du finne mye av på loppemarkeder. Både marmor, messing og neon hadde sine glansdager på 80-tallet, og flere er nok lei og vil gi det bort.

- Se etter naturlige materialer. Teak for eksempel, er jo veldig populært nå. Puss og smør på teakolje, så har du et helt nytt møbel, tipser Schineller.

Du vil også se at det kryr av kvalitetsgjenstander på loppemarked. Spesielt i kjøkkenavdelingen kan du få tak i eksklusive ting for en slikk og ingenting. Ordentlige jerngryter og gode kniver er eksempler på ting du kan finne.

Kjøp gjerne kjøkkenutstyr

Schineller har regsistrert at flere er skeptiske til å kjøpe kjøkkenartikler brukt. Dette er det ingen grunn til. Etter en vask, er det klart til bruk.

- Se også etter glass og stentøy. Så lenge det ikke er porer eller riper i det, så er det bare å vaske og klore, sier hun.

Benytt også sjansen til å eksperimentere med litt nye uttrykk når du først har muligheten. La kreativiteten slippe løs og plukk med deg spennende ting du kan prøve deg frem med hjemme.

- Hvorfor samle på seks like glass, når du kan samle på tolv ulike? Det er en kul måte og dekke opp på! sier Schineller.

Les mer:

Slik renser du ovnsglasset

Tar du av folien på smørpakken?

Superstoffet som står imot all skitt og søle

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning