Pusse opp leilighet

Flyttet fra en stramt innredet 50-talls enebolig til en leilighet fra 1880

Gry Sætre får det beste av to verdener på Rodeløkka i Oslo.

ALLROMMET: Skjenken er designet av Torbjørn Afdal, stolene av Sven Ivar Dysthe og PH-lampen av Poul Henningsen fikk bli med fra Sætres tidligere bolig. Stolene ble kjøpt for 15 år siden fra en location hun hadde jobbet på. Bordet Superellipse designet av Piet Hein ble kjøpt til den nye stuen. Etter å ha ønsket seg lampen fra Design by Us i flere år, fikk hun den i gave da hun flyttet inn. Gulvteppet er kjøpt i Marrakech. Sjarmøren på veggener malt av Hanna Høiness.
ALLROMMET: Skjenken er designet av Torbjørn Afdal, stolene av Sven Ivar Dysthe og PH-lampen av Poul Henningsen fikk bli med fra Sætres tidligere bolig. Stolene ble kjøpt for 15 år siden fra en location hun hadde jobbet på. Bordet Superellipse designet av Piet Hein ble kjøpt til den nye stuen. Etter å ha ønsket seg lampen fra Design by Us i flere år, fikk hun den i gave da hun flyttet inn. Gulvteppet er kjøpt i Marrakech. Sjarmøren på veggener malt av Hanna Høiness. Foto: FOTO: Espen Gees
Sist oppdatert

HER BOR:

Hvem? Gry Sætre (43), produsent og partner i reklamefilmselskapet Tangrystan. Hun bor sammen med datteren Tyra (20). Sønnen Marcus (26) har flyttet hjemmefra.

Hva? En 90 kvadratmeter stor leilighet i andre etasje i et trehus fra 1880 på Rodeløkka i Oslo.

Hvorfor? Gry har valgt spennende materialer og hjemmet er inspirerende med funksjonelle løsninger.

- Jeg forholder meg til mange mennesker gjennom jobben og får mye av det sosiale behovet dekket der. Hjemmet mitt er et fristed, en ladestasjon hvor jeg kan være helt meg selv.

Gry Sætre driver sitt eget produksjonsselskap for reklamefilm, og som produsent er hun vant til å planlegge og koordinere både folk og budsjetter. De egenskapene fikk hun nytte av da hun skulle pusse opp den 90 kvadratmeter store leiligheten på Rodeløkka i Oslo. I samarbeid med interiørdesigner Christina Dammen laget hun en helt ny planløsning, som blant annet innebar at tre rom ble slått sammen til ett stort allrom med åpen kjøkken- og stueløsning. Kjøkkenet er uten overskap, og til tross for begrenset plass har Gry fått inn alle funksjonene hun ønsket seg, vinskap inkludert.

- Da designeren sa «Det går ikke», svarte jeg «Da prøver vi på nytt». Det er nok noe jeg har med meg fra jobben min – å ikke gi meg før det er bra, og å få mye ut av hver krone, forteller hun til magasinet Bonytt.

Det beste av to verdener

Et samlivsbrudd gjorde at hun flyttet fra et villastrøk på Vinderen til bynære Rodeløkka for et knapt år siden. Overgangen fra en stramt innredet 1950-talls enebolig til en leilighet i et hvitt trehus fra 1880 var relativt stor, men Sætre er lykkelig over valget.

- Det ligger en frihet i å leve sånn som dette. Jeg liker å bo i byen, og det er mange interessante folk i nærmiljøet. Jeg synes det er hyggelig at jeg kan åpne vinduene og høre folk prate nede på gata.

De tre leilighetene i huset utgjør et sameie, og før Sætre flyttet inn, ringte hun naboene og spurte om det var greit at hun kom med 20 potter med blomster i til bakhagen. Det var det.

- Jeg synes jeg får det beste av to verdener her. Jeg har både hus og hage og kan sitte ute når jeg vil. Samtidig er jeg nær Grünerløkka og sentrum.

Artikkelen fortsetter under bildet.

LUFTIG LØSNING: Kjøkkeninnredningen består av skrog fra Ikea og fronter fra Superfront. Benkeplaten er i marmor, flisene heter Biselado og er fra Ceratec. Jielde-lampene er kjøpt brukt hos Fransk Bazar, og teppet er fra Marrakech. Veggen er malt i Antikkgrå fra Jotun.
LUFTIG LØSNING: Kjøkkeninnredningen består av skrog fra Ikea og fronter fra Superfront. Benkeplaten er i marmor, flisene heter Biselado og er fra Ceratec. Jielde-lampene er kjøpt brukt hos Fransk Bazar, og teppet er fra Marrakech. Veggen er malt i Antikkgrå fra Jotun. Foto: FOTO: Espen Gees

Lekte seg med materialer og kontraster

Sætre har to voksne barn, så da hun pusset opp kunne hun velge løsninger og materialer uten å ta hensyn til andre enn seg selv og sin egen smak. Resultatet ble blant annet kjøkkenbenk i marmor og ubehandlet, lunt gulv i ask. I innredningen har hun lekt seg med materialer og kontraster, og kombinerer for eksempel plast med tre, og blanke overflater med myke tepper.

- Jeg liker ulike strukturer som jeg kan kjenne på. Jeg liker å ta fysisk på objekter, det gir meg rett og slett litt ro i sjelen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SMARTE LØSNIGNER: 1. På baksiden av sengen er det bygget garderobehyller, en løsning tegnet av arkitekt Knut Hovland. Taklampene er fra Design By Us, lampene ved sengen er fra Gubi. Sengeteppet er kjøpt i Marrakech. Veggen er malt i fargen Balance fra Jotun. 2. Sofaen er tegnet av Knut Hovland. Putene ble tilpasset og sydd av syerske og kostymemaker Andrea Austdahl. Stolen Pirate i lær er designet av Elsa og Nordahl Solheim. Det svarte avlastningsbordet er kjøpt hos Utopia Retro Modern, mens lampen Arco er designet av Achille & Pier Castiglioni. Bildet er tatt av en av Grys favorittfotografer, Rune Guneriussen.
SMARTE LØSNIGNER: 1. På baksiden av sengen er det bygget garderobehyller, en løsning tegnet av arkitekt Knut Hovland. Taklampene er fra Design By Us, lampene ved sengen er fra Gubi. Sengeteppet er kjøpt i Marrakech. Veggen er malt i fargen Balance fra Jotun. 2. Sofaen er tegnet av Knut Hovland. Putene ble tilpasset og sydd av syerske og kostymemaker Andrea Austdahl. Stolen Pirate i lær er designet av Elsa og Nordahl Solheim. Det svarte avlastningsbordet er kjøpt hos Utopia Retro Modern, mens lampen Arco er designet av Achille & Pier Castiglioni. Bildet er tatt av en av Grys favorittfotografer, Rune Guneriussen. Foto: FOTO: Espen Gees

Opptatt av kunst

Sætre har i hele sitt voksne liv vært opptatt av kunst, og på veggene henger store bilder som er nøye utvalgt. Blant favorittene er den London-baserte kunstneren Martine Poppe og den norske fotografen Rune Guneriussen.

- Da jeg var yngre ønsket jeg å bli kunstner, men jeg skjønte etter hvert at jeg var en bedre administrator enn kunstner – så jeg ble filmprodusent i stedet. Jeg skulle gjerne hatt flere vegger å henge kunst på.

Som liten elsket Sætre å gå på skattejakt på loftet til mormor, og når hun er ute og reiser velger hun å bruke tid på markeder og lokale, små butikker fremfor severdigheter. Hun var lenge en samler, men sier selv at hun har vært gjennom en gradvis avvenningskur.

- Med årene er det blitt sånn at jeg heller kjøper færre, men litt dyrere klær i bedre kvalitet. Sånn er det med møbler også. Jeg har kommet frem til at jeg i grunnen ikke trenger så mange ting lenger.

BADET: 1. Speilet og gulldetaljene skaper eksotisk stemning på badet. Speilet er kjøpt på Milla Boutique, vasken er fra Flisekompaniet, armaturen fra Tapwell og lampene fra Lee Broom/Eske. 2. Sætre bygget om badet, og har fått plass til både dusjnisje og vaskemaskin. Veggen er malt med maling fra Pure & Original, gulvflisene er fra Lille Arabesk og veggflisene fra Modena. Innredningen i valnøtt er spesialbygget, tegnet av arkitekt Knut Hovland.
BADET: 1. Speilet og gulldetaljene skaper eksotisk stemning på badet. Speilet er kjøpt på Milla Boutique, vasken er fra Flisekompaniet, armaturen fra Tapwell og lampene fra Lee Broom/Eske. 2. Sætre bygget om badet, og har fått plass til både dusjnisje og vaskemaskin. Veggen er malt med maling fra Pure & Original, gulvflisene er fra Lille Arabesk og veggflisene fra Modena. Innredningen i valnøtt er spesialbygget, tegnet av arkitekt Knut Hovland. Foto: FOTO: Espen Gees

Vil du lese flere slike saker? Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg Klikk Bolig på Facebook.

Denne saken ble første gang publisert 24/03 2016, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også