Hyttemøbler 2010

Norske designmøbler til hytta

Er du på jakt etter en ny stol i år? Merk deg navnet SURF, designet av Johan Verde.

Sist oppdatert
Delta fra Brunstad
Delta fra Brunstad
Hvilestolen Aksel
Hvilestolen Aksel
Gravity fra Varier
Gravity fra Varier
Synnfjeld fra Kistefos
Synnfjeld fra Kistefos
Enveloppe fra L.K.Hjelle
Enveloppe fra L.K.Hjelle

- Den beste "hyttestolen" i år blir antakelig Tonnings SURF designet av Johan Verde. Dette er en chaiselong som kan brukes til å lese, se tv eller bare flate ut i, sier Knut Skoe, sjef i Møbelrådet.

I høst var det også presentert mange spennende lenestoler .

Tenk på størrelsen

Som en opptakt til møbelmessen i Stockholm, Stockholm Furniture Fair 2010, som starter 9. februar, har Hytteliv bedt Møbelrådet å velge ut noen hyttefavoritter.

En av de store nyhetene fra Norge er stolen SURF.

- I min verden er hytta fortsatt mindre enn heimen, så du bør enten tenke på størrelsen eller mengden møbler. Men møblene bør jo også være behagelige, kanskje til og med mer komfortable. Det er jo her man skal hente seg inn, sier Skoe.

Nye hyttefavoritter

Delta fra Brunstad er blitt noe av en "hyttestol" - særlig med saueskinn. En behagelig stol som kan reguleres trinnløst. Den tar ikke all verden av plass og tar heller ikke all oppmerksomheten i rommet.

- Og Aksel hvilestol er selvfølgelig. En favoritt for hyttekroken, mener han.

Mens Gravity fra Varier antakelig ikke er et like opplagt valg. Stolen er stor og tar plass, men er uovertruffen for total avslapping.

Synnfjeld fra Kistefos er mer en klassisk hvilestol som dessuten nærmest er laget for en fjellhytte. Litt funksjonsstol og litt klassisk ørelappstol.

Ørelappstolen er 400 år, og ble designet for å varme ører!

Dessuten har du den ultimate hyttesofaen. Sofaen som det nesten er umulig å sitte dannet i: "Enveloppe" fra L.K. Hjelle.

Messemøbler

- Hva kan vi forvente å se på Stockholmsmessen i år?

- Det er mange fine hyttemøbler. Blant de norske er det litt lav oppslutning i år. Men Brunstad er på plass med nye sofamodeller. Dessuten Varier, så dersom man er på jakt etter en Gravity eller noe annet er det også en mulighet, sier Skoe.

Les også:

Er tømmerhytta en saga blott?

Slik kan du skaffe deg en rimelig hytte

Dette er drømmehytta til Ola og Kari Nordmann

Denne saken ble første gang publisert 03/02 2010, og sist oppdatert 29/04 2017.

Les også