Interiørarkitekt MNIL

For å kalle seg interiørarkitekt MNIL må man være medlem av Norske Interiørarkitekters Landsforening. For å bli medlem må interiørarkitekten bli godkjent av foreningens opptakskomité, som stiller en rekke krav, både til utdanningsnivå og praksis. Et medlemskap i NIL kan således sees på som en kvalitetssikring.

Det er så mange muligheter når du skal gjøre endringer i hjemmet ditt. Valgene er mange og det finnes et hav av lure løsninger. Men det finnes fallgruver også, og noen ganger kan det være lurt å få en annens blikk på det hele, for det er lett å se seg blind. Det finnes mange gode grunner til å bruke eksperthjelp i interiøret, enten det er en interiørarkitekt du vil satse på, en interiørdesigner, eller annen type interiørhjelp.

En interiørarkitekt vil først og fremst jobbe for å gjøre boligen bedre for deg, og de behovene du har. Men estetikk er selvsagt en viktig del av ethvert prosjekt. Tidligere var det nok først og fremst de med spesielt god økonomi som kjøpte slike tjenester. Men etter hvert er nettopp denne typen hjelp noe som er blitt opp­nåelig for stadig flere. Kanskje er målet å skape økt trivsel på hjemme­bane, utnytte plassen bedre – eller kanskje har du et ønske om å øke boligverdien?

Interiørarkitekt eller interiørdesigner

Det finnes en flust av hjelpere der ute. Hvem vil sørge for at du får et resultat du vil leve godt med?

Interiørarkitekter har erfaring med å jobbe på større prosjekter og sitter ofte på litt tyngre kompetanse enn interiørdesignere. Interiørdesignere har kortere utdannelse. Men tittel og formell utdannelse er ikke det eneste som teller når du søker etter en fagperson. Se på referanser også. Det finnes mange gode interiørdesignere, kanskje en av dem passer for deg? Bruk jungeltelegrafen. Lytt til andres erfaringer. Gå gjennom interiørarkitektenes hjemmesider og sjekk hvilke prosjekterer som appellerer til deg. Liker du interiørarkitektens tidligere arbeider, er det et godt utgangspunkt. Søk i Norske Interiørarkitekters Landsforbunds (NIL) medlemsregister. Kryss av for geografi og den kompetansen du trenger. Da kan du finne interiørarkitekter som spesialiserer seg på privatbolig i Trondheimsområdet. Mange av medlemmene har lagt ut en portefølje du kan vurdere.

Under finner du seks tips til hvordan du finner riktig interiørekspert.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!