Innredning av stue

Smart stue under skråtaket

Se hvordan arkitektparet innredet sin loftsleilighet.

STUA I LOFTSLEILIGHETEN: ventilasjonspipen midt i rommet er som en massiv skulptur som deler opp leiligheten. Ståltrappen med galleri leder inn til sovehemsen.

STUA I LOFTSLEILIGHETEN: ventilasjonspipen midt i rommet er som en massiv skulptur som deler opp leiligheten. Ståltrappen med galleri leder inn til sovehemsen. Foto: Foto: Nils Petter Dale

Publisert Oppdatert

Vel vitende om at både spisestue og stue ville havne på skråplanet, plasserte Marit Justine Haugen og Dan Zohar dem på det beste stedet i loftsleiligheten, rett under takvinduene.

Ellers preges hele loftet til arktitektparet av åpne arealer. Her det nesten ikke lukkede rom.

Les også:

Nå gjør du bruktkupp

De kuleste bloggene om interiør og bolig

Ved å plassere den rause sofagruppen i nisjen rett under vinduene i skråtaket, løste arkitektparet innredningskabalen i sin teltformede loftsleilighet. Akkurat her er det godt med dagslys og vindusnisjen gir dessuten 30 centimeter ekstra takhøyde under himlingen. Og det kommer godt med når man ønsker å utnytte mest mulig av plassen ved kneveggene.

SPISESTUA: Spisestua står under takvinduet. Den karakerteristiske stolen i front er Jorge Hardoys Butterfly-stol fra 1939.

SPISESTUA: Spisestua står under takvinduet. Den karakerteristiske stolen i front er Jorge Hardoys Butterfly-stol fra 1939. Foto: Foto: Nils Petter Dale

Lav møblering

Sofaen er av den rause, lave typen og passer perfekt inn i denne trivelige kryp-inn-sonen. I tillegg har dette myke sofamøblet en ekstra vinkelseksjon som gjør den til en populær lekeplass for familiens minste.

Les også: Smart oppbevaring i små rom

Et persisk teppe med sterke, klare farger samler denne hyggelige, multietniske komposisjonen. Det uvanlig lave salongbordet er ellers stuens suverene sentrum og blikkfang.

Spisestuen med langbord er plassert et lite stykke unna, også det med et overlysvindu til tak. Dette betyr igjen ekstra med dagslys og et utrolig utsyn til stjernehimmelen rett over. Bordet flankeres av vakre, danske designstoler.

Selvsnekrede hyller

OVENFRA: Oversikt over det totalt åpne loftet med synlige, rustikke takbjelker. Stuen er strategisk plassert under takvinduet. Dette gir både ekstra takhøyde og en fin dagslysvirkning.

OVENFRA: Oversikt over det totalt åpne loftet med synlige, rustikke takbjelker. Stuen er strategisk plassert under takvinduet. Dette gir både ekstra takhøyde og en fin dagslysvirkning. Foto: Foto: Nils Petter Dale

Langsetter de lave kneveggene som omgir store deler av loftsrommet har Marit og Dan lagd hyller som utnytter plassen maksimalt. Hyllene er bygd av en type treplater som vanligvis blir brukt i industrien, men som også passer godt i private hjem.

PRISVINNERE: Arkitektene MNAL Marit Justine Haugen og Dan Zohar er i den siste tiden hedret med både nasjonale og internasjonale arkitekt- og kunstutmerkelser.

PRISVINNERE: Arkitektene MNAL Marit Justine Haugen og Dan Zohar er i den siste tiden hedret med både nasjonale og internasjonale arkitekt- og kunstutmerkelser. Foto: Foto: Nils Petter Dale

Også gulvet har hentet inspirasjon fra industrien; over hele etasjen ligger en tykk og solid industriparkett i eik som tåler å slipes flere ganger. Overflaten er behandlet med vannbasert Bonalakk.

Ellers var rimelige innredningsløsninger og selvsnekrede møbler tema for hele loftet. Dette kler ikke minst den lavloftede stuen omgitt av synlige, rustikke takbjelker. Prikken over i-en er eiernes bevisste bruk av gode, gamle møbelklassikere som Y-stolen til treets poet, Hans J. Wegner, og den spreke Butterfly-stolen signert den argentinske topparkitekt Jorge Hardoy.

Les også: Lofoten kan forsvinne

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning