Her bor:

Et par fra Oslo, med én datter. Hytta ligger på Sjusjøen, 20 minutter fra Lillehammer og er på 160 kvm. Den inneholder gang, skibod, fire soverom, to bad, stue, kjøkken og to loftstuer. Hytta ble tilpasset og innredet ved hjelp av interiørdesigner Christine Fikseaunet.

På nett: christinef.no

En hytte som var like enkel å bruke en helg som i lengre ferier og høytider – det var ønsket til denne aktive, lille familien som til daglig er bosatt i Oslo. At den ikke lå mer enn to timer fra Oslo, var også et pluss. Når man i tillegg hadde nær familie ikke langt unna, ble det naturlig at valget falt på Sjusjøen.

Selve hytta er en ferdighytte men for å skreddersy den til eget behov ble interiørdesigner Christine Fikseaunet tatt i prosessen fra starten av.

- Det første vi gjorde var å flytte inngangspartiet fra en side av hytta til en annen, først og fremst for at man skulle slippe å gå rett inn i en trapp som opprinnelig var tegnet inn. Vi valgte også å ofre et av soverommene, og gjøre det om til en hyggelig gang samt innvendig smørebod med dør rett ut. Praktisk å kunne stå inne i varmen og smøre ski, før man går rett ut i naturen. Hytta er såpass stor at de likevel sitter igjen med fire soverom.

Hytte på Sjusjøen

Og nettopp det å legge godt til rette for friluftsliv var viktig for denne familien. Begge foreldrene er tidligere orienteringsløpere, i dag aktive skientusiaster og storbrukere av naturen året rundt. Det er tradisjon hvert år å delta på Sykkelbirken; fra hytta triller de lett ned til startområdet. Datteren som i dag går i femte klasse har arvet foreldrenes interesser, og er like aktiv både når det gjelder ski og løping.

Artikkelen fortsetter under bildegalleriet.

Legg spesielt merke til:

• Det fine vinduet mellom gang og kjøkken, som bryter opp det som kunne blitt en lang, litt kjedelig korridor.

• Helheten som oppstår når fargepaletten holdes i de samme nyansene både når det gjelder tekstiler, vegger og gulv.

• Det lille hjemmekontoret man har fått plass til under trappen opp til andre etasje – en fin måte å utnytte en plass som lett kunne bli tom.

• At hytta har liggende panel i de fleste rommene innvendig.

Som et resultat av å flytte inngangspartiet, fikk familien en lang og smal gang inn mot stuen. Christine foreslo derfor å sette inn et vindu i veggen mellom gang og kjøkken slik at romfølelsen ble mer åpen, og inntrykket mer innbydende. Vinduet er resultat av et samarbeid mellom eier, interiørdesigneren og en lokal leverandør, som leverer rustikke håndlagde møbler på bestilling. Også sofa- og konsollbord er fra samme leverandør.

På selve kjøkkenet valgte familien vekk overskap til fordel for åpne hyller og raust med benkeskap. Hyggelige detaljer som trekasser funnet på jobbreise i New York og keramikk og lyspærer som pendellamper, blir en fin kontrast til de strammere møblene. Selve kjøkkeninnredningen er fra Ikea, men har fått nye håndtak i skinn.

Grått og beige

Hyttas fargepalett går i grått og beige, med en blanding av malte og beisede flater. Nøye utvalgte tekstiler understreker det lune og hyggelige inntrykket. Her er det godt å være.

Men også uterommet er svært innbydende. Terrassen brukes gjerne etter lange ski- og løpeturer, ofte i godt lag med venner og naboer. Da tennes både lykter og bålpanne. Skinn og puter står i en hyggelig kurv innenfor verandadøren, slik at de lett kan hentes ut nå de ankommer hytta. Slik blir veien kort til å kunne synke ned i de dype trestolene og bare nyte utsikten over de vakre fjellene.

Vil du lese flere slike saker? Meld deg på vårt nyhetsbrev eller følg Klikk Bolig på Facebook.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!