DETTE TRENGER DU: Har du dette og en passende bokhylle er du langt på vei til å lage dukkehuset barnet ditt drømmer om. © foto: blog.landofnod.com

Et dukkehus i tre er mange små barns drøm. Prisene er som regel stive, og husene ofte upersonlige. Fortvil ikke, drømme-dukkehuset lager du enkelt og billig selv. Du har kanskje en passende bokhylle stående hjemme som du kan bruke. Hvis ikke kan du enkelt lage en selv, eller kanskje kjøpe en av de billigere modeller på markedet som passer perfekt til å gjøres om til et dukkehus. Et eksempel er Ikea sin EXPEDIT-hylle. Til 179 kroner er modellen av den rimeligere sorten.

På denne måten sparer du ikke bare penger, men får også et dukkehus med personlig særpreg. Ønsker du et større dukkehus er det fritt fram å bygge på med flere moduler.

Det er stor sjanse for at de små kommer til å sette pris på dette lille prosjektet, og du scorer nok ekstra poeng om du lar barnet være med på "byggingen".

Du trenger

  • Gavepapir
  • Papp
  • Tykt garnnøste
  • Saks
  • Bokhylle
  • Dobbeltsidig tape
  • Møbler til dukkehuset
  • Dukker

Steg 1

Klipp gavepapiret slik at det passer på "veggen" i bokhyllen. For å sette et ekstra personlig preg på dukkehuset, kan det være lurt å variere papiret i hver hylle. Papiret festes så med dobbeltsidig teip.

KLIPPE: Første steget er å klippe til papiret du ønsker å dekorere dukkehuset med. © foto: blog.landofnod.com

LETT: Papiret festes enkelt med dobbeltsidig teip. © foto: blog.landofnod.com

Steg 2

Klipp til pappen for å lage elementer som for eksempel teppe eller dør. Teppet nedenfor er laget ved å rulle til litt garnnøste på en tilklippet papplate, og deretter festet med litt dobbeltsidig teip.

BILLIG: Med litt papp lager du enkelt ulike elementer til dukkehus, for eksempel et teppe. © foto: blog.landofnod.com

CUSTOM MADE: På denne måten får du et hjemmelaget teppe til dukkehuset, i hvilken farge barnet måtte ønske seg. © foto: blog.landofnod.com

Steg 3

Da er jobben gjort, og du kan sette inn møbler og dukker slik at drømmehuset blir komplett.

TILSETT DØRER: Klipp til pappen for å lage både dører og vinduer, og fest de enkelt med dobbeltsidig teip. © foto: blog.landofnod.com

FLYTT RETT INN: Nå kan du supplere med ulike møbler og dukker slik at dukkehuset blir komplett. © foto: blog.landofnod.com

VÆR KREATIV: Slipp fantasien løs og lag for eksempel et improvisorisk tak til dukkehuset. © foto: blog.landofnod.com

Slipp fantasien løs og tegn for eksempel et improvisorisk tak til dukkehuset. Du kan også enkelt dekorere veggen bak med tapet i ulike mønstre.

Kilder: blog.landofnod.com, athome.kimvallee.com

Les også:

Så lett bygger du et fikst baderomsmøbel

Lag en lampe av vinflasker

18 tips til nytt kjøkken

10 tips som gjør små leiligheter større

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!