Familien Nevermo/Østhus Olsen har krydret den stilrene boligen med friske fargeklatter, tapeter med særpreg - og personlige detaljer.

Hjemmet hadde i utgangspunktet særpreg med store vinduer, solid takhøyde og åpen kjøkkenløsning.

Likevel var hvite vegger og parkettgulv noe av det familien møtte da de flyttet inn - noe som fort kan bli tamt og upersonlig om man ikke våger i interiøret.

Denne familien har defintivt sørget for at hjemmet har fått et personlig preg - det så mange av oss er på jakt etter når vi innreder.

Moderne enbolig

SENTRUMSNÆRT: Den kjedede eneboligen er stram og moderne, og ligger tett på naturen like utenfor Trondheim sentrum. © FOTO: Anniken Zahl Furunes

Moderne enebolig

ÅPEN LØSNING: Den åpne kjøkkenløsningen gir en luftig følelse, og et moderne preg. Se, så tøffe vinduer! © FOTO: Anniken Zahl Furunes

Moderne enbolig

MORSOM MIKS: Familien kombinerer tøffe tapeter og røffe farger på veggene. © FOTO: Anniken Zahl Furunes

Sentralt, men likevel landlig

Den kjedede eneboligen ligger omtrent ti minutter unna Trondheim sentrum, et steinkast fra Trondheimsfjorden.

Her har familien bodd i nærmere fem år. De har stortrivdes, for her er de tett på naturen - og elsker det, sommer som vinter:

- Her har vi nærheten til skogen og sjøen, samtidig som vi har kort vei til byen. Det verdsetter vi. Her får vi alle årstidene inn gjennom vinduene, sier Trine.

Moderne enebolig

FARGERIKE DETALJER: Når kjøkkeninnredningen og veggene er hvite er det gøy å leke seg med farger. © FOTO: Anniken Zahl Furunes

Moderne enebolig

SETTER FARGE: I hyllene på kjøkkenveggen står kokebøker, kopper og andre kjøkkenting. Klokken er fra Room. F-en er fra Kremmerhuset. © FOTO: Anniken Zahl Furunes

Typisk Trine og Mads

De har brukt en stund på å bo seg ordentlig inn i hjemmet. Nå har den blitt «typisk Trine og Mads», det sier i alle fall mange av dem som er innom:

- «Stilen er så typisk dere», er det mange som sier, og det er jo veldig artig, sier Trine.

Hvordan de selv vil karakterisere stilen? De liker det fargerike og personlige, kombinert med stramt interiør.

Selv synes ikke Trine at de har noen klart definert stil:

- Vi liker at det er stramt, maskulint og litt røft. Vi innreder med mye svart og hvitt, men er glad i kontrastfarger.

Moderne enebolig

MED SANS FOR DETALJER: Tøffe detaljer liver opp! © FOTO: Anniken Zahl Furunes

MODERNE ENEBOLIG

STILIG SOFAKROK: Noen får det bare til - se så fint denne familien har fått det i sofakroken. Sofaen og bordet er fra Bolia. Puten i gult er fra Hay, mens skoleplansjen er fra Cornelias hus i Trondheim. Til venstre står en Luxo-lampe. Det store skiltet er fra House Doctor. © FOTO: Anniken Zahl Furunes

Moderne enbolig

SMART OPPBEVARING: En familie på fire trenger all den oppbevaringsplass de kan få. Kommoden med skuffer er fra Bolia, det samme er hylla. © FOTO: Anniken Zahl Furunes

Moderne enbolig

LESEKROK I ET HJØRNE: Her er det bare å synke ned med godboken. © FOTO: Anniken Zahl Furunes

Naturen inspirerer

Den åpne kjøkkenløsningen gir hjemmet et luftig preg. De store vinduene slipper inn masse dagslys, og den flotte naturen utenfor vinduene er bare noe av det som gir Trine og familien inspirasjon når de innreder:

- Jeg er veldig glad i å ta med ting utenfra og inn, så jeg blir helt klart inspirert av uteområdet her. Jeg tar med meg alt fra blomster og busker til skjell inn, sier Trine.

Ellers blar hun gjerne gjennom interiørmagasiner for å finne inspirasjon. Ikke minst får hun ideer når hun besøker andre.

- Jeg titter også mye på nettsteder. Hjemme hos oss har vi innredet med enkelte arvede ting. Vi er glad i brukte ting som har en historie, og vi har en del av det i skuffer og skap, sier Trine.

Moderne enbolig

GANG MED SVUNG: Det er så lite som skal til for å få en entré som ønsker både deg og gjestene velkommen. Tapetet «Feather» er fra Ferm-living.com, en av Trines favorittprodusenter. På en bildelist har noen bokstaver og et par andre småting fått plass. Plastic Chair fra Charles og Ray Eames gjør seg som alltid! Teppet er fra designonline.se. © FOTO: Anniken Zahl Furunes

Frodige stilleben

Små, frodige stilleben finnes det mye av i hjemmet. Det er Trine spesielt svak for. De setter farge på hjemmet - og skaper liv og hygge.

- Vi har brukt disse fem årene på å bo oss ordentlig inn. Vi har eksperimentert med litt forskjellige stiler her, men har funnet ut at denne stilen passer til dette huset. Det er rett og slett sånn vi ønsker å ha det, sier Trine.

Da de flyttet inn, hadde de så å si bare vogga til datteren med seg på flyttelasset, forteller Trine. Dermed ble det litt å kjøpe - for det var mye å fylle.

Moderne enebolig

JENTTEROM: Rosa detaljer er nærmest et «must» på jenterommet! Sengeteppet er fra Rice, mens putene har Trine sydd med tekstiler fra Stoff & Stil. Sengen og skapet er fra Ikea. © FOTO: Anniken Zahl Furunes

Syr selv

Da Trine var i permisjon med minstemann, hadde hun mye tid til å sy. Da sydde hun blant annet puter, sengetøy og andre ting til barnerommene. Datterens rom er innredet med mange hjemmesydde detaljer.

Det gjør at barnerommet har et lekent, fargerikt og personlig preg.

Det florerer av smarte tips og morsomme ideer i hjemmet. Malte trebokstaver fra Panduro Hobby får pryde veggene på kjøkkenet. Tøffe wallstickers er brukt på barnerommene for å live opp.

Familien kombinerer dessuten møbler fra billigkjedene med designklassikere. Og det funker som bare det.

Moderne enebolig

Trine og Mats moderne leilighet i Trondheim. © FOTO: Anniken Zahl Furunes

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!