Redesign og gjenbruk er populært som aldri før.

Stadig flere finner fram symaskinen og malekosten fremfor å hive gamle ting. Redesign av lopper har vært populært blant mange bloggere i lang tid, men også fornyelse av ikeamøbler har blitt en stor trend.

Ikea har rimelige produkter i utgangspunktet, så om du i tillegg kan forlenge livet til ikeamøbelet ditt vil både lommeboken din og miljøet sette pris på det.

Om du mangler inspirasjon til dine egne prosjekter, er det mange bloggere som gladelig deler sine smarte tips med omverden.

Kul oppbevaring

Ikeas egen blogg kan du lese om hvordan de lagde en leken hylle av Prant kasser fra Ikea. Kassene er i utgangspunktet ubehandlet og kan derfor males eller tapetseres akkurat slik du ønsker.

Et kult alternativ til de langt mer kostbare Montana hyllene?

Redesign/pimpe Ikea produkter

HERLIGE HYLLER: Enkle Ikea-kasser kan brukes til flere ting. Her blir de brukt som en dynamisk og dekorativ hylle på veggen. © FOTO: Livet Hemma

Personlig puff

Den ganske enkle puffen Stockholm fikk fart i kreativiteten til Kathrine fra bloggen Kathrines Interiør. Ut fra den har hun laget sin helt personlige puff.

- Utgangspunktet var en helt hvit Ikea-puff som ikke var så veldig spennende. Jeg hadde også et strikket pledd som jeg aldri bruker og dermed var idéen i gang, skriver hun på bloggen sin.

- Puffen er rett og slett trukket om med et strikket pledd.

Hun sier selv at knappen på siden gjorde susen.

Redesign/pimpe Ikea produkter=

TRENDY STRIKK: Interiørblogger Katrine har trukket om den hvite puffen med et lekkert strikketeppe. © FOTO: Katrines Interiør

Kjekke krakker

Siljes blogg kan man kikke på flere gjør det selv-prosjekter, og disse Bekväm krakkene er bare ett av dem.

"Krakkene fra Ikea blir my brukt her i huset", skriver Silje på bloggen. "Men siden barna er opptatt av "min" og "din", så trengte vi en til hver".

For å gjøre litt forskjell på de to krakkene, malte hun den ene med et strøk hvit base, og brukte deretter tapet rett på malingen.

Redesign/pimpe Ikea produkter

KRAKK: Interiørblogger Silje har laget personlige krakker til barna. © FOTO: Siljes Blogg

Rimelig bord

Da det var salg på Ikea kjøpte Trude og Heidi, med bloggen Malingsdamene, et rimelig klappbord til 250 kroner.

Deretter slo de seg løs med både maling, tavlemaling og sjablonger.

- Dette er et lite tips til hvordan man kan gjøre et slikt billig og litt kjedelig bord unikt, skriver de på bloggen. Fremgangsmåten kan du se her.

Redesign/pimpe Ikea produkter

NYTT BORD: Et kjedelig klaffbord har fått en artig tvist med bruk av tavlemaling og sjablonger. © FOTO: Malingsdamene

Barnemøbler

Christine med bloggen Kvinnse valgte å puste nytt liv i en to år gammel julegave til datteren sin. Med maling, skumgummi og et gammelt dynetrekk har Lätt barnebord og stoler blitt som nye.

Her ser dere fremgangsmåten.

Redesign/pimpe Ikea produkter=

Redesign/pimpe Ikea produkter © Produsent

Søt sjenk

Ingrid fra Ingrids blogg ønsket ikke glassdører på Liatorp skjenken sin fra Ikea.

Dette løste hun enkelt og greit med å tapetsere glassdørene. Med noen nye knotter på plass ble skjenken et helt nytt møbel.

Her er fremgangsmåten.

Redesign/pimpe Ikea produkter=

NY SJENK: Denne bloggeren valgte å pimpe Liatorp-skjenken sin med tapet på glassdørene. © FOTO: Ingrids blogg

Inspirasjon

Det finnes også egne nettsteder som spesialiserer seg på å fornye, forandre og redesigne ikeaprodukter.

Bemz,selger spennende trekk til sofaer og stoler. Med noen enkle tastetrykk kan du se Ektorp, Klippan eller andre klassiske Ikea-sofaer med nye og fargerike tekstiler.

Du kan bla deg gjennom et godt utvalg ulike tekstiler, også fra kjente merekvarer som Marimekko og Designers Guild.

Er det de harde møblene fra Ikea du ønsker et nytt uttrykk på, tilbyr Mykea mange artige varianter og design. Deres tanke er at man kan skape sitt helt egne, personlig uttrykk på klassiske Ikea møbler ved hjelp av ulike trykk og grafiske mønster.

Om du vil se flere gjør det selv-prosjekter med Ikea-produkter kan bloggen Ikea hackers være verdt en titt.

Redesign/pimpe Ikea produkter=

NYE TREKK: Om du har en gammel Ikea-sofa eller lenestol trenger den ikke å byttes ut. Hos Bemz kan du få den trukket om med nye lekre tekstiler. Vips, så er soafen din god som ny. © FOTO: Bemz

Redesign/pimpe Ikea produkter=

GRAFISK: Hos Mykea kan du dekorere Ikea-møblene dine med tøffe print og mønstre. © FOTO: Mykea

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!