Innredning av stuen handler om å sette sammen mange elementer til en harmonisk helhet, og ifølge interiørekspertene er nå bokhyllene på vei inn i stuene igjen.

Klikk.no og Rom 123 har innhentet vurderinger fra fire møbeleksperter om hvordan de mener bokhyllene skal se ut, og de forteller at det igjen er lov å vise frem bøkene man har, gjerne plassert i et lekent design.

Lisbeth Larsen

Vi har sett mange bokhyller på messene rundt om i Europa, så det er tydelig at bokhyllen skal inn i varmen igjen. Naturlige materialer i tre går igjen, og kvalitet er viktig også her. Noe som også går igjen er bruken av bokhyller og seksjoner som romdelere. Nå vil vi igjen skape soner i rommet, gjerne ved hjelp av flotte og funksjonelle hyller.

Modulbasert hyllesystem fra Montana,=

BOKHYLLER: Modulbasert hyllesystem fra Montana, kr 1073. © Foto: Produsentene

Reolsystem Stacked fra Muuto, designdelicatessen.dk=

BOKHYLLER: Reolsystem Stacked fra Muuto, fra kr 675, designdelicatessen.dk © Foto: Produsent

Knut Skoe

Bokhyller; hyller og oppbevaringsmøbler er den mest solgte møbelkategorien, og det vil bli spennende å se hvordan markedet for bokhyller endres ettersom lesebrettene får større utbredelse og ingen kjøper leksikon lenger. Men vi vil også gjerne vise fram bøker og magasiner vi synes er fine, så bokhyllene holder stand. Mer populært blir det med modulbaserte hyller, som kan gjøres om og forandres etter behov.

Lakk vegghylle, fra Ikea=

BOKHYLLER: Lakk vegghylle, fra kr 49, Ikea © Foto: Produsentene

Lumberjack vegghengt bokhylle fra Bolia=

BOKHYLLER: Lumberjack vegghengt bokhylle fra Bolia, kr 1699. © Foto: Produsentene

Juni Hjartholm

Til tross for en endring i teknologi og inntog av lesebrett, står fortsatt bokhyller sterkt hos oss nordmenn. Vi fyller ikke lengre bokhyllene med cd-plater, for musikken har vi jo lastet ned på iPoden, men vil gjerne omgi oss med bøker og magasiner. Kvalitet er viktig også her, så invester gjerne penger i et pent og praktisk hyllesystem.

House Square White Bokhylle fra Bolia,=

BOKHYLLER: House Square White Bokhylle fra Bolia, kr 3699. © Foto: Produsentene

Bokhylle Cano fra Hay=

Bokhylle Cano fra Hay, kr 3549. © Foto: Produsentene

Boris Miller

Bokhyller har i det siste fått en liten renessanse. Lekent og spennende design bidrar til ideen om at bøker skal vises fram og få lov til å synes i skulpturelle hyller.

Bokhylle i eik fra Norrgavel.=

BOKHYLLER: Bokhylle i eik fra Norrgavel, kr 3810. © Foto: Jonas Ingerstedt

Balance Shelf bokhylle fra Eske,=

BOKHYLLER: Balance Shelf bokhylle fra Eske, kr 7900. © Foto: Produsentene

Bohyllesystemer String fra LK HJelle,=

BOKHYLLER: Bohyllesystemer String fra LK HJelle, kr 17 900. © Foto: Produsentene

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!