Plantegning av leilighet i gøteborg

PLANTEGNING © FOTO: Stadshem

Den 34 kvadratmeter store leiligheten i Kungsladugård, Göteborg rommer et soverom, kjøkken, gang og bad. Størrelsen er kanskje liten, men eieren har fått plass til alt hun trenger. En oppussing av interiøret har gjort leiligheten lys og åpen, med et landlig uttrykk.

- Jeg har renovert alle overflater i leiligheten, forteller eieren Rachel la Chenardière.

- Da jeg flyttet inn var tregulvet slitent og ubehandlet, så jeg valgte å male gulvet hvitt. Det gamle kjøkkenet hadde opprinnelig noen stygge skap fra Ikea som jeg valgte å rive ned, og under skapene oppdaget jeg noen kjempefine panelvegger.

Skapte rom

Tanken bak endringene var å skape rom i leiligheten, forklarer eieren. Kjøkkenet var veldig overfylt før jeg pusset det opp, og ved å sette inn åpne hyller fikk kjøkkenet et større og luftigere uttrykk.

Det ga meg også muligheten til å sette fram mitt fineste porselen. Men det tok faktisk et år før jeg turte å male gulvene hvite, for jeg var redd det ville ta til seg skitt og være upraktisk. Men det gjorde hele leiligheten mye større.

Leilighet i Gøtebeorg

HVITMALT: Gulv, vegger og tak er hvite, noe som gjør at leiligheten virker større © FOTO:

Leilighet i Gøtebeorg=

SPISEKROK: På kjøkkenet er det plass til en koselig spisekrok © FOTO: Janne Olander

Leilighet i Gøtebeorg=

LUFTIG: De åpne hyllene gir kjøkkenet et luftig og åpent preg © FOTO: Janne Olander

Leilighet i Gøtebeorg=

BLONDEGARDINER: De store vinduene slipper inn godt med lys og rammes inn av nette blondegardiner som står i stil til det landlige uttrykket © FOTO: Janne Olander

Landlig base

Det er Rachel la Chenardière som selv har innredet den funksjonelle og lyse leiligheten. Hun var opptatt av å bevare den gamle stilen og ønsket en landlig uttrykk.

- En ting jeg bet meg merke i var husets alder. Leiligheten hadde nemlig mange godt bevarte detaljer, som listene rundt dører og vinduer og et spisskammers/matskap på kjøkkenet. Jeg ville prøve å være trofast mot det originale, og ikke skape et for moderne interiør. Derfor ble basen landlig, som enkelt kan endres med hjelp av møbler og småting.

Gjennomgående hvitt

Hvitt er en gjennom gående farge i leiligheten, og det er et bevisst valg fra eieren sin side.

- Jeg liker å bruke hvitt som base på grunn av min kjærlighet til møbler og ting. Hver eneste ting jeg eier har en betydning for meg, en sjel og et uttrykk. For at hver ting skal få sin velfortjente oppmerksomhet passer det best med hvitt. Det hadde blitt veldig rotete om jeg hadde hatt mønstrete tapet eller lignende,

Leilighet i Gøtebeorg=

ÅPNE HYLLER: På de åpne hyllene kan eieren sette fram sitt fineste porselen © FOTO: Janne Olander

Leilighet i Gøtebeorg=

KJØKKEN: Kjøkkenet har et landlig preg med åpne hyller og hvite fliser på veggen © FOTO: Janne Olander

Leilighet i Gøtebeorg=

MATSKAP: På kjøkkenet er det et praktisk matskap som er en del av den originale, gamle bygningen © FOTO: Janne Olander

Leilighet i Gøtebeorg=

VEGGPRYD: På soverommet har Rachel la Chenardière hengt kjoler og sko som dekor på veggen © FOTO: Janne Olander

Smart på liten plass

Selv om leiligheten er liten,har den en smart planløsning med praktiske løsninger.

- Det fungerte veldig bra å bo der, forteller forteller Rachel la Chenardière. Jeg hadde godt med oppbevaringsplass i form av en stor garderobe i gangen, og et romslig spisskammers/matskap på kjøkkenet.

Rachel la Chenardière ble tidlig kjent med interiør og møbelverden, noe som har preget hennes interesse for det som voksen.

- Jeg vokste opp i en antikvitetsbutikk som mine foreldre drev, forteller hun. Det var der jeg fikk jeg min interesse for møbler og gamle ting. Da jeg var liten tuslet jeg rundt i butikken og tittet på alle tingene, og fulgte nøye med da min far malte om gamle, franske møbler. I disse dager planlegger jeg oppstart av en webbutikk der jeg skal selge gamle ting og interiørartikler.

Leiligheten er funnet via Stadshem

Leilighet i Gøtebeorg Leilighet i Gøtebeorg

NOSTALGISK: Det er mange gamle møbler i leiligheten, slik som sengen og kommoden. © FOTO: Janne Olander

Leilighet i Gøtebeorg=

HVIT BASE: Eieren ønsket en hvit base slik at møblene kunne komme til sin rett © FOTO: Janne Olander

Leilighet i Gøtebeorg

BAD: © FOTO: Janne Olander

Leilighet i Gøtebeorg=

OPPBEVARING: På det lille badet har eieren hyller og esker til oppbevaring © FOTO: Janne Olander

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!