Funksjonell leilighet i London

SKJULT OPPBEVARING: Bak mange av panelene bak senger er også oppbevaringsrom. © FOTO: Charlie Sunda

Da det unge paret skulle innrede soverommet og stuen sin i Highbury, nord i London, ga de interiørdesignerne fra Kia design nesten full frihet. Men noen spesifikke krav hadde de.

- Det viktigste var gode oppbevaringsløsninger, og at innredningen av stuen skulle være romslig, slik at de kunne bruke rommet til å praktisere yoga, forteller Charlie fra Kia design til Klikk.no.

Huset har to stuer, to soverom og to bad. Den ene stuen, som er på bakkenivå, er forbundet med hagen og brukes mye på sommeren.

Den andre stuen ligger i annen etasje, og eierne følte at dette rommet ikke ble nok brukt.

- De ville gi rommet en mening, forklarer Charlie. - De ønsket derfor et vinterrom, som skulle være koselig og varmt, samtidig som at det skulle være friskt nok til å lyse opp vinterens tungsinn.

Funksjonell bolig i London

TO I ETT: Den spesiallagde benken langs vinduene er både sitteplasser og oppbevaringsrom for yogamattene til eierne av boligen. © FOTO: Charlie Sunda

Smart oppbevaring

Ettersom stuen også skulle være romslig med plass til yogaøvelser, valgte Kia design å skape oppbevaringsløsninger som ville gi rommet et rent uttrykk.

Hylle- og sitteområdet ved vinduet er også oppbevaringsrom for yogamatter

- Eierne visste at de ville ha behov for mye oppbevaringsplass, og en av utfrodringene våre var å skape løsninger som både var funksjonelle og så stilige ut, legger Charlie til.

Funksjonell bolig i London

LIVLIG OG BEROLIGENDE: Kia design valgte en frisk blålilla farge som, skulle virke oppkvikkende på vinteren og samtidig ha en beroligende effekt. © FOTO: Charlie Sunda

Funksjonell bolig i London

SPESIALTILPASSET: Alle oppbevaringsløsninger og hyllesystemer er plassbygd til boligen. © FOTO: Charlie Sunda

Friske fargevalg

De enkle og stilrene oppbevaringsløsningene åpnet opp for muligheten til å velge friskere farger i interiøret. Designerene ønsket også å bruke farger som skulle løfte huset og skape et positivt inntrykk på besøkende.

- Vi valgte å bruke livlige farger som var både friske, beroligende og inviterende, forteller Charlie.

Fargene ble også en fin kontrast til de mer naturlige og tradisjonelle elementene i rommet

- Materialene vi brukte var robuste, men likevel myke, forklarer Charlie. De gir en luksuriøs følelse uten å gå på bekostning av holdbarheten.

Funksjonell leilighet i London med god oppbevaring

MYE LYS: Soverommet er lyst og åpent med store vinduer i taket som slipper inn godt med sol. De friske gule og grønntonene gir rommet et sommerlig og frodig uttrykk. © FOTO: Charlie Sunda

Funksjonell leilighet i London med god oppbevaring

SMARTE SKUFFER: Under sengen har designerne bygget praktiske skuffeseksjoner slik at all plass blir maksimalt utnyttet og gulvet blir frigitt for ting og tang. © FOTO: Charlie Sunda

Smart soverom

På soverommet var det også behov for spesialtilpasset oppbevaring for å gjemme unna ting som ellers ville fylt opp rommet.

- Mange av panelene bak sengen er faktisk oppbevaringsrom, og plattformen som sengen står på består av dype skuffer, forklarer Charlie. Dette prosjektet ble gjennomførbart på bakgrunn av de smarte oppbevaringsløsningene.

- Selv om plassbygde møbler er dyre, vil det kunne utnytte plassen maksimalt slik at du får mest mulig ut av hjemmet ditt, avslutter han.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!