Bokhyller

ARBEIDSPLASS: Praktisk og funksjonell kontorløsning med hyller, stol og pult i ett. Fra ontwerpers.nu © FOTO: Produsenten

Bokhyller er en viktig del av interiøret hos de aller fleste, men du er kanskje lei av tradisjonelle og kjedelige bokhyller? Heldigvis finnes det en hel verden av bokhyller der ute, så det er bare starte jakten.

Bøker skal ikke lenger skjules eller ryddes vekk, nå skal de være en del av interiøret, og gjerne dekorere veggene.

Ønsker du en kreativ og annerledes løsning på bokhyllene dine er mulighetene mange.

Del på TwitterHer er noen artige varianter som du kanskje ikke har sett før?

Salongbordet med det lille ekstra.

Under bordplaten på salongbordet i metall skjuler det seg en unik, hengende bokhylle. De kryssende platene som bøkene henges på, fungerer også som bokmerker.

Med et rent og minimlaistisk uttrykk er bordet både elegant og funskjonelt. Designet av Omer Unal for u:b studio, funnet via Home interior zone.

Bokhyller

SALONGBORD: Praktisk salongbord med mulighet til oppbevaring og kategorisering av bøker. © FOTO: Produsenten

Mobile bøker

Her er den mobile bokhyllen for den rastløse typen. Formet som en motorsykkel, og med hjul, kan du suse rundt i hjemmet med alle dine favorittbøker lett tilgjengelig. Designet av Nils Holger Moormann og presentert på møbelmessen i Milano i 2009. Funnet via De zeen.

Bokhyller

BØKER I FARTA: Flytt deg rundt i huset med denne mobile bokhyllen på hjul. © FOTO: Produsenten

Veggheng

Her snakker vi multifunksjonalitet på sitt beste. Designer Yoon-Zee Kim sin bokhylle tillater en individuell tolkning av møbelet. Den kan brukes som en arbeidplass eller til oppbevaring av ting og tang, eller til oppheng av det du måtte ønske. Funnet via home interiors zone

Bokhyller

LEKEN STREK: Arbeidsplass eller oppbevaring? Valget er ditt med denne kreative bokhyllen av designer Yoon-Zee. © FOTO: Produsenten

Godstolen

En perfekt avkobling må vel være å ha bøkene dine i umiddelbar nærhet av der du sitter, nemlig selveste godstolen. Her er et alt i et møbel fra nobody & co. Stolen ble vurdert som en av ti "må sees" produkter på Toronto Interior Design Show. Putene til setet kommer i valgfri farge.

Bokhyller

SITTEPLASS: I denne godstolen har du alle dine favoritt bøker og blader lett tilgjengelig. © FOTO: Produsenten

Bokstavleken

Trenger du en morsom bokhylle på barnerommet kan denne bokhyllen fra Kayiwa være midt i blinken. Den er også stor nok til å fungere som romdeler, og kommer i svart, blå, grønn, oransje, hvit, gul og lilla.

Bokhyller

BOKSTAVER: Artig bokhylle som er fin til barnerommet. © FOTO: Produsenten

Resirkulering

Noen bokhyller er funksjonelle, andre er bare underlige slik som denne av designer Haba Yoshitaka. Bokhyllen er tilpasset et bestemt sett bøker innen et fastsatt mål. Enheten er klippet, limt og bygget rundt eierens personlige boksamling.

Perfekt om du har litt papp til overs, og en boksamling på et bestemt tema. Fra Nendo.

Bokhyller

MILJØVENNLIG: Denne bokhyllen av papp er spesialtilpasset samlingen din og kan resirkuleres etter bruk. © FOTO: Produsenten

Bokorm

Bokorm bokhyllen av designer Ron Arad krøller seg bortover veggen som en orm i den fasongen du selv ønsker. Den er fleksibel og funksjonell, og frisker opp et statisk interiør. Fra Home interiors zone

Bokhyller

ORMEN LANGE: Denne bokhyllen bukter seg på veggen i den formen du selv ønsker. © FOTO: Produsenten

Svevende skrift

Med assosiasjon til fuglevinger som flakser oppover veggen gir denne spesialdesignede bokhyllen en allsidig måte å oppbevare bøkene dine på. Hver hylle av bøyd metall sørger for plass til en eller flere bøker kategorisert etter ditt ønske. Fiksjon eller fakta? La formen på boken bestemme. Fra Massie Office.

Bokhyller

BOKMERKE: Orker du ikke å lese ferdig boken kan du sette den i bokhyllen, på den siden du leste sist. © FOTO: Produsenten

Leselys

Merkeligere bokhylle skal du lete lenge etter. Disse artige skulpturene er formet som mennesker og står støtt med belysning på toppen. Her har du leselys og bokhylle i ett. Fra Bruno Petronzi.

Bokhyller

FLERFUNKSJONELT: En bokhylle kan brukes til mer enn bare oppbevaring av bøker. Bokhyller med lys av Bruno Petronzi © FOTO: Produsenten

Bokhyller

BALANSERENDE BØKER: Kreativ og stabil bokhylle for den som ønsker det lekne i stua. © FOTO: Produsenten

Balansekunst

Ved første øyekast vil man tenke at denne bokhyllen trosser tyngdekraften, men den er i realiteten veldig solid. Selv om bokhyllen fra Malagana Design ser ut til å kollapse hvert øyeblikk, har den et velutviklet designkonsept, og er faktisk helt i likevekt.

Dessuten tåler hyllene så mye som 50 kilo. En kreativ og overraskende bokhylle som vil passe perfekt i et moderne og personlig interiør.Les også:

Bokhylle og sykkelstativ i ett

Dette er en bokhylle

Slik blir oppbevaringsboksene kule

Slik får du ulltøyet rent

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!