Den norske designeren Siren Elise Wilhelmsen (28) med base i Berlin har laget denne strikkende klokken.

Del

Vises i London

Knitting clock 365 er den blitt kalt og skal vises frem på utstillingen 100% Norway under London Design Festival som åpner 23 - 26 september.

Den Berlin-baserte norske designeren Siren Elise Wilhelmsen (28) har laget en bærbar stol som nå blir vist på møbelmessen i Milano.

STILLER UT: Siren Elise Wilhelmsen (28) viser frem sin bærbare stol på møbelmessen i Milano. © FOTO: Morten Nilsson

- Klokken strikker en maske for hver halve time og lager da en liten lyd i forbindelse med denne bevegelsen, forklarer Siren Elise Wilhelmsen til klikk.no

Utfordrer det bestående

Wilhelmsen studerte industridesign på Universität der Künste Berlin. Den strikkende klokken 365 var et resultat av eksamensprosjektet kalt "alles zählt" (alt teller) som ble levert tidligere i år.

Hun er fascinert av hverdagslige hendelser, ubevisste måter å handle og usynlige prosesser. Hun liker å observere og å utfordre de tingene vi tar for gitt.

Det er strikk i hver time og dag. Garnet varer i 365 dager og gjør et to meter langt skjerf. Etter ett år må garnet erstattes med et nytt.

Feminine innslag

- Jeg opplever dette som et poetisk statement. Det er mer kunst enn design, men som masseprodusert produkt fungerer det ikke. Det er verken en god klokke eller en god strikkemaskin. Men absolutt iøynefallende og interessant, sier industridesigner Johan Verde til klikk.no

Han mener prototypen understreker det stadig sterkere feminine innslaget i norsk design.

Strikk i hver time

Tid og tall var inspirasjonen for Wilhelmsen. En klokke som måler tid i en tredimensjonal form, i volum.

BOKSHYLLER: Den norske designeren Alex Hellum, med base i England, har laget smarte bokshyller i ubehandlet furu. © FOTO: CAMRON PR

Spennende design

Men det er ikke bare Wilhelmsen som har spennende prototyper på gang.

Den norske designeren Alex Hellum, med base i England, har laget smarte bokshyller i ubehandlet furu.

Disse vil også bli å finne på samme utstilling og er basert på ideen om at du kan plassere lommeboken, nøkler, mobiltelefon osv. bak skyvedør eller vinklet panel.

Bilder av alle de norske prototypene finner du her.

Les også:

Nettets beste interiørbutikker

Dette er den hotteste interiørtrenden nå

Enkelt å lage nye møbler av gamle planker

Slik lager du en køyeseng

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!