Hjemme hos Sigrid Bonde Tusvik

Humor og historie i interiøret

Sigrid Bonde Tusvik (29) liker det lekne – som for eksempel en badehettebolle og et bilde bestefaren har malt med bestemorens nylonstrømper.

Boligen:

Komiker, skribent og programleder i P3, Sigrid Bonde Tusvik, bor i en 50 kvadratmeter stor leilighet i en gammel bygård på Grønland i Oslo.

– Jeg kjøpte leiligheten for et par år siden – og da brukte jeg tre måneder på å pusse den opp med god hjelp fra pappa. Vi malte alle rom, byttet ut kjøkkeninnredningen, samt vasken og dusjen på badet.

Yndlingsrommet:

– Stuen, det er det største rommet og det som er enklest å ommøblere. Jeg elsker å gjøre forandringer; som å bytte sofatrekk, puter, lysestaker og bilder.

– Spisebordet er egentlig en gammel glassverandaplate. Den er fra huset til tanten min. På veggene har jeg moderne kunst som bestefar har malt, blant annet et bilde han har malt med bestemors nylonstrømper som pensel. Bildet har en historie, og så er det jo humor.

Les også: Innred stua som en ekspert

Her hos meg Sigrid Bonde Tusvik Kjersti Salvesen Fahre=
Legobane over benken. © Siri Møller

Stilen:

– Det er en salig miks av nytt og gammelt. Jeg er glad i humorting, mens mye av det gamle har jeg funnet i barndomshjemmet på Nordstrand. Jeg er fjerde generasjon som har bodd der, og jeg har hentet fram mange skatter som har vært stuet bort på loftet. Jeg liker at det bryter, som for eksempel det minimalistiske mot det rustikke. Men jeg er mer opptatt av at det skal være lekent enn lekkert.

Les også: De beste interiørbloggene

Kosekroken:

– Det har jeg ikke! Sannheten er at jeg koser meg sjelden i leiligheten. Vennene mine sier at «du som har så fin leilighet, må jo kose deg veldig». Men jeg liker ikke å være alene. Hadde jeg derimot bodd sammen med noen, hadde jeg nok hatt kosekroker over alt. Forresten så koser jeg meg litt når jeg sitter i stuen og ser på den antikke kommoden jeg kjøpte spontant i Frankrike. Den kostet 8000 kroner, og så glemte jo jeg at det ikke var gratis å frakte den til Norge. Det kostet også 8000. Jeg har aldri eid noe så dyrt tidligere.

Les også: Slik innreder du shabby

Favorittmøbelet:

– Nå for tiden er det glassbordet mitt. Bordet hever inntrykket av stuen, og det minner meg om tanten min. Men jeg tror det hviler en forbannelse over bordet. Tante Viggen er glad i å rydde, og selv er jeg blitt helt ryddoman etter at jeg fikk «verandaen» hennes i hus.

– Et annet favorittmøbel er det dreide pæretrebordet på kjøkkenet. Det er over 200 år gammelt. Bordet stod i hagen til barndomshjemmet mitt og råtnet. Jeg reddet det og malte det i svart bengalakk.

Les også: Slik blir skinnstolen som ny

Interiørtipset

– Det hoper seg fort opp med ting. Gjem derfor unna noe, og så kan du ta det fram igjen etter en stund. Man ser ting med nye øyne etter litt tid, og da føles det nesten som å gå på shopping i sin egen leilighet.

Les også:

Slik kan du dekorere kjøkkenfrontene

Spar tusenvis på møbler i Sverige

- Beste kyllingen jeg har smakt

Kommentarer:

Mette Stene-Johansen Redaksjonssjef bolig

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

På forsiden av Inspirasjon

Oppbevaring som både er genial og enkel

Ta i bruk både gulv, vegger og senga.

Nina Holst, garderobe, oppbevaring=

Tre lekre og geniale garderobeløsninger

Nina Holst (35) og to andre stilbevisste jenter deler sine beste garderobe- oppbevaringsløsninger.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Tre ting du absolutt ikke må gjøre neste gang du spiser ute

Du gjør vel ikke dette når du spiser på restaurant?

artikkel bilde

- Dette skjer dessverre noen ganger og er helt uakseptabelt!

Ekspertenes råd: 10 ting du aldri skal gjøre som bryllupsgjest.

artikkel bilde

Med feil sko får ungene kalde og våte føtter

Vi har testet ni vintersko for barn.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Redaksjonssjef bolig:

 • Leder digitale medier:

  Tore A. Godager

 • Redaktør (konst.):

  Andreas H. Carlsen

 • Ansvarlig redaktør / direktør:

  Axel Walø

 • Kontakt oss:

  Klikk her

Mest leste på Inspirasjon

Her shopper du heftig kunst til veggene

Løsningen mot kjedelige vegger bare noen tastetrykk og hundrelapper unna.

Nettets beste interiørbutikker

Stor guide til de kuleste interiørbutikkene på nettet.

Gi Ikea-møblene nytt liv

Se så kule de blir!