Selv om det finnes et greit utvalg av sofaer på det norske markedet, kan det være ønskelig å unngå kjedesofaene som "alle" har. Hvem har vel ikke sittet i den samme Karlstad eller Ektorp-sofaen fra Ikea når de er på kaffebesøk hos diverse venner og familie?

Les også: Disse møblene elsker vi

For å unngå samme sofa som naboen, er en mulighet å bestille skreddersydd sofa - etter egne ønsker om mål, materialer og farger. Her fins det flere muligheter.

Norsk sofafabrikk

BG Norge er en norsk sofafabrikk som holder til ved svenskegrensen. De lager skreddersydde sofaløsninger, og skal kunne levere sofaer i alle mulige farger, stiler og med forskjellige mål. Hva med en elgskinn-sofa for ungkaren med jakt som hobby?

Les også: Sofa for far

Og det trenger ikke å bli dyrt, ifølge Per Børud i BG Norge.

- I forhold til norskproduserte sofaer koster det ikke noe mer. Prisene ligger i sjiktet 10 000-50 000 kroner, forteller Børud.

Er du ikke helt sikker på hva du vil ha, trenger du ikke å ha fiks ferdig design på forhånd.

- Vi kan hjelpe til med designtips og spesielle ønsker, sier Børud.

Andre møbelsnekkere

Også en del møbelsnekkere kan ordne sofa på bestilling. Fordelen er at de og kan lage salongbord spesielt tilpasset den nye sofaen - også etter eget ønske fra kunden.

Bache-Wiig & Reitan og Brubakken Home er to møbelsnekkerfirma som ifølge egne hjemmesider designer de fleste typer møbler etter mål, også sofaer.

Frisk opp den du har

Trives du med sofaen du har, men er lei fargen eller rødvinsflekkene, er en annen mulighet å trekke om sofaen. Eller du kan friske opp Ikea-sofaen du allerede har. Nettbutikken Bemz har et stort utvalg trekk til en rekke av Ikeas sofamodeller. Dermed kan det være håp for Karlstad og Ektorp likevel.

Sofa skreddersydd fra BG=

TILPASSET STØRRELSE: Sofen kan også lages med sjeselong. © Foto: Richard K. Johansen/Produsenten

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!