Oppslagstavle du kan lage selv.=

ENKELT: Korktavle, stoff og bånd. © Foto: Per Erik Jæger

Kjersti Busterud, foto: Carl Martin Nordby

Sats på korka idé

Med en oppslagstavle får du - kanskje - orden på livet ditt.

Lignenede oppslagstavler selger de i butikker for 200-300 kroner, blant annet fra Lama.

Lag den heller selv.

Denne varianten har ikke skumgummi under stoffet, men det er fullt mulig å legge 5 mm skum under stoffet. Da sitter knappenålene bedre.

Slik går du frem:

1. Kjøp en korktavle, f.eks. Chis fra Ikea .

2. Finn et stoff du liker. Her har vi brukt stoffet Pheasant Check fra Mulberry. Klipp til stoffet slik at det stikker ut ca. 5 cm på alle kanter.

3. Stift deretter stoffet fast på baksiden av tavlen med en stiftemaskin. Fest gjerne stoffet med knappenåler først, så du kan se hvordan det blir før du fester det sammen.

Les også: Smart sko-oppbevaring

4. Å dekorere tavlen med bånd er både dekorativt og praktisk. vi har brukt et silkebånd fra Panduro. Velger du et elastisk bånd, er det enda enklere å holde alt på plass uten å bruke tegnestifter.

5. Før du begynner å klippe til båndene kan det lønne seg å prøve seg fram med vanlig hyssing. Ønsker du små eller store ruter eller kanskje et helt annet mønster? Når du har funnet mønsteret du ønsker, kan du klippe til båndene i riktig lengde. Fest båndene på baksiden av tavlen med stiftemaskin på samme måte som stoffet.

6. Til slutt fester du pyntestifter i alle kryssene. Stifter som de vi har brukt kan kjøpes hos de fleste jernvarehandlere.

Oppslagstavle du kan lage selv.=

Oppslagstavle du kan lage selv. © Foto: Per Erik Jæger

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!