Utvidet familiehytte

Hytta skal utvides for å få plass til flere.

Publisert Oppdatert

Vi er et foreldrepar i 50-årene med to voksne barn som ønsker å være mer sammen med oss på hytta. De har egne familier slik at plassen etter hvert til tider blir trang. Vi ønsker å være alle sammen til felles hygge. Vi har i dag 2 soverom + hems med totalt 8 sengeplasser. Et lite bad med vask og dusj, -gråvann slippes ut i et sandfilteranlegg. Stue med åpent kjøkken. Stua har røstet himling og er gjennomlyst med store trekantvinduer i hver gavl.

Det bør være min. 3 soverom og 1 bad og en biodo. Gangen har litt snau plass til å henge fra seg tøy og tørke støvler mm. Spiseplassen vår er for liten. Stuen kan også godt være litt større.

Jeg foreslår at dere bygger et tilbygg mot sør (tilbygg 2) med to gode soverom som vil gi plass for 2 barn med familier. (Disse soverommene kan gjøres større ved å forlenge tilbygget mot sør.) I dette tilbygget har jeg også plassert bad og biodo med en egen gang 2, for privatlivets skyld. Eksisterende soverom 1 og bad er slått sammen til et større foreldresoverom med god skapplass og en liten vask (koblet til eksisterende opplegg).

Innenfor eksisterende vindfang (VF) har jeg foreslått en lukket større gang 1 som vil fungere som garderobe og tørkeplass for tøy og utstyr. Jeg synes det vil gi en ekstra god komfort å installere en parafinovn som kan startes ved oppringning slik at dere kan komme til en varm hytte en kald vinterkveld. Samtidig som den varmer opp soveromsavdelingen, er den en utmerket varmekilde for tørkeplassen. Jeg foreslår også en liten bod til ved inngangen.Stuen har jeg utvidet noe ved å bygge inn 2/3 deler av den overbygde verandaen.

Eksisterende overbygg, med rekkverk utenfor, gir en ganske mørk stue med begrenset utsikt fra stuen. Med denne utvidelsen vil dere kunne få et større kjøkken og en utmerket spiseplass med plass for 10 personer. Dersom man flytter litt på vinduer her, vil dere få mer lys og en flott utsikt fra spiseplassen.Jeg foreslår en ny terrasse lunt plassert mellom eksisterende hytte og tilbygg 2.

Terrassen vil ligge orientert mot sør og vest, og vil gi betraktelig bedre solforhold enn eksisterende veranda. For å dempe den store høyden fra verandaen ned mot terreng foreslår jeg å bygge en utebod med skråtak inn mot hytta i hele hyttas bredde mot vest. Utforming av uteboden, vinduer og fasadeløsninger vil bli for omfattende å redegjøre for her.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning