Tilbygg på gammel husmannsplass

Hvordan gjøre en gammel husmannsplass mer funksjonell?

Publisert Oppdatert

Vi har vært så heldige å få overta et eldre hus på 37 m2 som vi kan benytte til hytte. Huset tilhører en tidligere husmannsplass hvor det er innlagt vann og strøm. Det er gitt tillatelse til å installere wc. Loftet er i dag uinnredet med 150 cm høyde under mønet. Takhøyden i 1. etasje er 200 cm.Vi har to barn og ønsker oss 3 soverom, og helst også et gjesterom. Bad, bedre garderobeplass og en liten innebod nær inngangen står også på ønskelisten.

I dag er oppholdsplassen på kjøkkenet, og som du forstår av tegningen, er det svært trangt. Vi ser for oss et lite tilbygg med en stue i vinkel med huset. Dette vil gi en lun uteplass med utsikt til sjøen. Nå håper vi at Hytteliv kan gi oss råd!

Jeg foreslår at dere lager et tilbygg på ca. 20 m2 til stue, i vinkel med huset, ut mot sjøen. Det bør være en stor åpning mellom ny stue og eksisterende kjøkken. Gulvet i tilbygget senkes ca. 35 cm (to trinn ned) i forhold til eksisterende kjøkkengulv. Himlingen over den nye stuen kan senkes 15 cm i forhold til himling i eksisterende hus, slik at dere oppnår en takhøyde på 220 cm i den nye delen.

Loftet over stuen kan benyttes til et stort soverom, med en høyde på 165 cm under mønet. I eksisterende hus foreslår jeg en trapp sentralt i huset, i gangen ved badet, slik at dere kan få to mindre soverom oppe, et mot hver gavl. Det blir lavt, men det går når en bøyer seg i ærbødighet. Jeg har selv ligget på soverom med 145 cm under mønet uten problemer - og barna synes det er kjempehyggelig!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning