Hyttebesøk

Sommerliv i skogsidyll

Den lille skogshytta brukes fra vår til høst. Oppgraderingen har eierne gjort med enkle midler og inspirerende løsninger.

Publisert Oppdatert
UTVIDET: Kjøkkenet er delt i to soner med stor åpning mellom. Den opprinnelige kjøkkensonen var bare det vesle rommet ytterst, men for å få mer plass, ble trappen til loftet snudd, og en ekstra kjøkkenbenk satt opp. Her er det kran for sommervann og oppvaskkum.

UTVIDET: Kjøkkenet er delt i to soner med stor åpning mellom. Den opprinnelige kjøkkensonen var bare det vesle rommet ytterst, men for å få mer plass, ble trappen til loftet snudd, og en ekstra kjøkkenbenk satt opp. Her er det kran for sommervann og oppvaskkum. Foto: Helge Eek

Farger:

Gulv: Grå, 5500 N

Vegger: Lys grå, 1500

Vegger og treverk for øvrig: Eggehvit

Stue: Hvit maling som er tynnet godt ut med white-spirit (til en tynn suppe), lagt på med store, raske penselstrøk og tørket av med en fille.

Eierne,et ektepar fra Oslo, kom for noen år siden over den pittoreske hytta en kort togreise fra Oslo. Det var akkurat det påskuddet de trengte for å komme seg litt vekk fra byleiligheten, og slo til.

Hele sommeren

En liten time etter en dag på jobben kan de være på hytta og sitte i fred og ro nyte ettermiddagen og en lang sommerkveld, med fuglekvitter og rasling i løvet.
Fra hytta er det kort vei til toget, og det er en av årsakene til at stuen er blitt en velbrukt sommerbolig. Paret flytter ut dit tidlig om våren, og bor der så lenge de kan utover høsten.
Det er kun innlagt sommervann, og veien opp er problematisk å brøyte, så om vinteren blir det bare ett og annet besøk. Men hva gjør det, når hytta blir brukt flere måneder av året.

Oppgraderingen

Stua i skogen har gjennomgått en del forandringer siden de kjøpte den. Ved siden av å skifte tak og vinduer, male og pusse opp, har de bygget til et bitte lite bad med snurredass og dusj. De har også flyttet inngangen til det gamle soverommet, og laget soverom av den gamle inngangen. Det gamle soverommet var for kort til en normal seng.
Kjøkkenet ble også modernisert slik at det ble plass til komfyr, kjøleskap og en vaskekum med vannkran. Så mye som mulig av det gamle er beholdt, for det skaper atmosfære. Fordi hytta er ganske liten, har de valgt å bruke lyse farger hele veien.
Uteplassen er enkel og eierne henger gjerne opp solseilet for å skape en trivelig skyggefull ramme om måltidet. Når gjester kommer på besøk kan de synke ned i myke puter i benken, og nyte sommerkveldens lys og dufter.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning