Ombygging

Hytta skal oppgraderes, men hvordan?

Publisert Oppdatert

Vi har hytte ved sjøen i Østfold med behov for oppgradering/ tilbygg. Vi har selv forsøkt å finne løsninger, men har nå låst oss temmelig fast og håper på din faglige vurdering.

Vi skal legge inn vann og wc og må lage et tilbygg for å løse det. Samtidig ønsker vi å få et mer hensiktsmessig kjøkken, noe større soverom, bedre inngangsforhold og fornyelse av terrassen. Terrassen er i dag overbygget, men er for smal og fungerer dårlig. Vi planlegger å rive denne. Vi har flott utsikt over sjøen mot vest, men trenger større vinduer og bedre terrengtilpasning for terrassen. Et lite utekjøkken står også på ønskelisten.

Vi er ikke kravstore, og håper på en løsning med minst mulig tilbygg. Familien består av tre barn, hvor den eldste er 16 og den yngste 9, mor og far. Hytta brukes primært som sommerhytte.

Det er ikke tvil om at hytta bør få et mer sommerlig preg med større vindusflater, terrasse uten rekkverk (som stenger for sjøutsikten i dag), og en bedre kontakt med uteområdene sett fra oppholdsrommene. Jeg er enig i forslaget om å fjerne terrassen (men ikke takoverbygget). Jeg foreslår at det lages en ny spiseplass inne ned fra stuen under halve takoverbygget.

Litt av gulvet i stuen fjernes, og det lages en liten trapp ned her. Under resten av takoverbygget lages det en oppholdsplass ute (terrasse). Både spiseplass og terrasse legges direkte på terreng. Det vil ikke være nødvendig med noen form for rekkverk.

Spiseplassen får direkte adkomst til den nye terrassen gjennom en stor heve/skyvedør. Her kan dere også å sette opp en glassvegg for skjerming av sjenerende vind fra sør om det blir behov for det.Terrassen kan dere utføre av vedlikeholdsfrie materialer som skifer, som vil gli i ett med skogbunnen.

Størrelsen bestemmes av lommeboken og arbeidslysten!

Kjøkkenet flyttes dit spiseplassen er i dag. Soverom 1 utvides. Soverom 2 utvides litt. Det nye badet plasseres i det som er dagens soverom 3. Det som er igjen av dagens kjøkken, blir oppbevaringsplass og gjennomgang til kjøkkeninngangen mot nordvest, og til boden. Her foreslår jeg et nytt lite vindfang for også å få en bedre utgang til en liten morgenterrasse som kanskje kan lages av materialene fra terrassen som rives.

Tegningen viser også forslag om større vinduer for oppholdsrommene.Jeg foreslår videre et mindre tilbygg ved inngangen på sørveggen for å få løst de behovene dere har for større soverom, bad, garderobe og et lite utekjøkken.

Dette tilbygget skal romme vindfang og garderobe, samt nytt soverom 3 som jeg har gjort noe større slik at det også kan fungere som et lite oppholdsrom for barna når de trenger noen feriestunder for seg selv.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning