SOMMERPARADIS

Blå og hvit fornyelse

Vibeke og Tom Erik har funnet sitt sommerparadis i idylliske Svelvik, bare 30 minutters kjøring hjemmefra.

Publisert Oppdatert
TIPS: Gjør som Vibeke, lag dine egne dekorasjoner av vakre steiner og skjell.

TIPS: Gjør som Vibeke, lag dine egne dekorasjoner av vakre steiner og skjell. Foto: foto: INGER METTE MELING KOSTVEIT

Det beste av alt er at vi slipper køene på E18, sier Vibeke, og legger til at de også nyter hyttelivet i perioder som de jobber. Hun bruker nemlig ikke mer enn 45 minutter fra hun forlater jobben til hun kan rigge seg til i ettermiddagssolen på hytteterrassen.

God plass

Den koselige hytta ligger solrikt og vakkert til i Svelvik, ytterst på vestsiden av Drammensfjorden. Boarealet er på snaue 70 kvadrat. Det er akkurat nok til den voksende småbarnsfamilien. Her har de et romslig spisekjøkken, en liten koselig stue, fire soverom og et badeværelse. To av soverommene ligger i en separat gjestehytte som en knyttet sammen med hovedhytta med en stor og delvis overbygd terrasse.

Utviklet over tid

Eiendommen er utviklet over tid. Den første hyttekroppen ble oppført i 1960, siden er det gjort opptil flere utvidelser på flere sider av den opprinnelige hyttekroppen. Alle utvidelsene er gjort i samsvar med det kuperte terrenget og gjør at hytta ligger fint til mellom knauser, svaberg og store trær.

Små endringer

Vibeke og Tom Erik kjøpte hytta tidlig i juni i 2006. Selv om hytta ble solgt med en del inventar ønsket de umiddelbart å sette sitt eget preg på sin nyervervede sommerbolig. Det første de gjorde var å male over alle vegg- og takflatene.

- Vi ønsket en hvit basis, sier Vibeke, som har frisket opp deler av det opprinnelige inventaret med koselige interiørgjenstander i blått og hvitt. De gjorde også en del endringer på kjøkkenet.

En hybelkomfyr måtte vike for en vanlig komfyr, de fjernet også en vifte som tok mye plass uten å være særlig effektiv. I tillegg byttet de både benkeplate og oppvaskkum.

Små endringer som til sammen gjorde rommet mer funksjonelt og helhetlig.

En nisje innenfor døren mot soverommet ble også fjernet.

Avkobling

De har lagt vekt på å skape et interiør som innbyr til et sommerlig tempo.

- Vi har valgt en mye lettere og langt mer uhøytidelig stil enn hjemme, sier Vibeke, som mener at det er viktig at omgivelsene inspirerer henne til å skru ned tempoet.

- Her kan vi gå barbeint fra morgen til kveld og bokstavelig talt la humla suse, sier hun, og nyter det fortettede samværet med familien.

- Vi bor tettere sammen og bruker hele dagen sammen, det er en utrolig deilig avkobling fra den ellers så travle hverdagen, sier hun.

Det blå og hvite interiøret virker svalt og beroligende. Dette er rett og slett rekreasjon på blå (og hvit) resept!

HYTTEFAKTA

Tegning av hytta

Tegning av hytta

Beliggenhet: Krokåsen, Svelvik.

Tomt: 924 m² festetomt.

Byggeår: 1960, senere utvidet og modernisert.

Størrelse: 68 m², terrasse 100 m².

Byggemåte: Bindingsverk på grunnmur av betong, med sparestein.

Innhold: Stue, kjøkken, 4 soverom, terrasse (delvis overbygd).

Oppvarming: Panelovner i hytta, stråleovn ved overbygget terrasse.

Fasiliteter: Sommervann til hyttevegg, strøm, toalett/badeværelse m/ Mulltoa.

Diverse: Båtplass.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning