Færre bygger nye hytter

Hittil i år er det igangsatt over 20 prosent færre nye hytter sammenliknet med i fjor. Men bransjen ser likevel lyst på fremtiden.

FÆRRE: - Det har vært et år litt utenom det vanlige, men nå har det virkelig begynt å ta seg opp igjen. Ordrebøkene ser lovende ut, sier Jan Peter Pettersen i Saltdalshytta.

FÆRRE: - Det har vært et år litt utenom det vanlige, men nå har det virkelig begynt å ta seg opp igjen. Ordrebøkene ser lovende ut, sier Jan Peter Pettersen i Saltdalshytta. Foto: Illustrasjonsfoto: Per Christian Tellefsen

Publisert Oppdatert

Byggearealstatistikken viser lave igangsettingstall i alle sektorer. Hyttebransjen er spesielt hardt rammet, viser tall fra Statistisk sentralbyrå

- Finanskrisen må ta noe av skylden. Det var ganske stille frem til april i år. Tallene for 2009 blir litt dårligere enn i fjor, sier daglig leder Jan Peter Pettersen i Saltdalshytta.

Kraftig nedgang

For hytter og boliggarasjer, som Statistisk sentralbyrå har slått sammen til ett segment (!), er det så langt i år påbegynt bygging av 639 300 kvadratmeter bruksareal.

Det er en nedgang på 24 prosent sammenlignet med de åtte første månedene i 2008. Og i august ble det til sammenligning igangsatt 84,7 hytter mot 114,3 i 2008. En nedgang på hele 25,9 prosent

Les også:

Trygg SUV

Lysere fremtid

- Det har vært et år litt utenom det vanlige, men nå har det virkelig begynt å ta seg opp igjen. Ordrebøkene ser lovende ut, sier Jan Peter Pettersen i Saltdalshytta.

Og det er ikke bare Saltdalshytta som ser lyst på fremtiden.

Hytteprodusenten Familiehytta opplevde en boom av bestillinger og søknader før den nye Plan- og bygningsloven loven fikk innvirkning. Og Magne Omsrud i Hedda Hytter opplyser at de ligger på omtrent samme nivå.

Ordrereserve for 2010 er oppløftende, sier de.

Det samme opplyser daglig leder Kyrre Hagen i Drammens hus og hytter.

- Vi har oppgradert vårt modellutvalg, og det gir bra respons.

Les også:

Ferdighytte til 300.000

Norges beste hytteblogger

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning