Brannmur som badevegg

Kan fliser settes opp i et dusjhjørne direkte på Leca-vegg?

Publisert Oppdatert

Har satt opp en Leca-pipe (50 cm elementer) med tilhørende 2 brannmurer ut fra pipa i 90 graders vinkel i 10 cm Leca-blokker. Brannmurene er murt opp til takhøyde og er tiltenkt også å være skillevegger mellom stue og dusj og mellom badstu og dusj.

Kan jeg sette fliser i dusjhjørnet direkte på Leca-veggen? Den ene Leca-brannmuren danner skillevegg mellom badstu med vedfyrt badstuovn og dusjhjørne. Vil varmeforskjellen mellom badstu og dusj skape problemer mht. flissetting?

Slik du foreslår, vil skilleveggen mot stue og badstu ikke bli vanntette, ettersom flisfugene ikke er vanntette og lecablokkene heller ikke er vanntette. Det vil gi mye fukt i veggen.

Det du trenger på dusjsiden er enten en pusset overflate, slik at du kan legge membran (smøremembran eller duk som limes på) på som underlag for flisene, et dusjkabinett eller vanntette baderomsplater. Husk at overgang gulv/vegg også må være vanntett.

M.h.t. oppvarming av lecaveggen vil jeg anbefale at du setter en skjermplate mellom ovnen og brannmuren, slik at varmestrålingen på "badeveggen" blir noe mindre. Temperaturer på over 50 grader kan forekomme på baksiden av en ubeskyttet brannmur. Er du i tvil om flislim eller -mørtel holder, kan sikkert flisleverandøren eller en flislegger gi deg ytterligere innspill, ev. basert på et spesielt limprodukt du skal bruke.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning