Billige hytter i Sverige

Nå kan du kjøpe billig stuga i Sverige

Fire timer fra riksgrensen får du en rød, svensk «stuga» til samme pris som en litt dyr personbil.

Asige-Hult i ved Falkenberg er et småbruk oppusset som fritidsbolig. Pris? 900.000 norske kroner.

Asige-Hult i ved Falkenberg er et småbruk oppusset som fritidsbolig. Pris? 900.000 norske kroner. Foto: Fastighetsbyrån Falkenberg

Publisert Oppdatert

I Hallands län i Sverige har hytteprisene sunket 16 prosent det siste året, ifølge Aftenposten.no .

Finanskrisen har rammet hardere i Sverige enn i Norge, og Johan Vesterberg, pressekontakt hos Mäklarstatistik, mener ifølge Aftenposten at dette særlig har gått ut over prisene i det svenske fritidshusmarkedet. Noe norske hyttekjøpere med ikke altfor lang avstand til svenskegrensen kan nyte godt av.

Småbruk til 900.000

De billigste hyttene går nå for noen skarve hundretusener, mens du kan få et komplett, oppusset småbruk til 900.000 norske kroner.

Om Asige-Hult 203 ved Falkenberg heter det i annonsen på Hemnet.se :

«Fin mindre gård med lantligt läge, modernt renoverad bostad och stora välplanerade ekonomibyggnader som innehåller oinrett stall, verkstad, pannrum, loft och bostadsdel.»

Et komplett småbruk med andre ord, pusset opp som fritidsbolig.

Spar 250.000

Ifølge Aftenposten.no koster en gjennomsnittlig svensk hytte drøyt en million norske kroner, mens prisen på norske hytter er 1,25 millioner i snitt. Du kan altså spare i snitt 250.000 kroner hvis du foretrekker et idyllisk svensk torp fremfor norsk fjellheim eller skjærgård.

Eva Mohr i Dansk Ejendoms Consult, et av meglerhusene som selger fritidseiendommer i Sverige, opplyser at flere nordmenn har kjøpt hytte gjennom dem.

- For ikke så lenge siden solgte vi et fritidshus på Åmål-trakten i Väster Götaland, til kunder fra Fredrikstad. Salgssummen var 733.000 norske kroner. Vi hadde også en henvendelse fra en annen norsk kunde fra Oslo på denne eiendommen. Vi har i det hele tatt hatt en del henvendelser fra kunder fra Fredrikstad, men også fra Holmestrand, Larvik-traktene og Drammens-traktene, opplyser Mohr.

Mange nordmenn søker hyttetomt så langt sør som i Skåne.

- Nylig mottok vi en henvendelse fra en kunde i Bremanger på Vestlandet, angående en skogseiendom i Mora-traktene i Dalarna, opplyser Mohr.

Denne hytta i Pershult, Våxtorp, selges for drøyt 400 000 norske kroner.

Denne hytta i Pershult, Våxtorp, selges for drøyt 400 000 norske kroner. Foto: Danfors Fastighetsförmedling

Pershult 210 i Våxtorp selges for 495.000 svenske kroner, altså drøyt 400.000 norske kroner, med dagens valutakurs .

I annonsen kan vi lese at dette skal være «ett verkligt trevligt fritidshus i torpstil med en vackert anlagd trädgård i gammaldags stil. Snickarboa och väv/gäststuga. Bra standard på kök, bad och vatten och avlopp.»

Den røde hytta ligger fire timer fra norskegrensen, har tre rom, et boareal på 66 kvadratmeter og ligger på en drøyt 1,3 mål stor tomt med hage. Eller «trädgårdstomt» som de kaller det i Sverige. Høres fristende ut, ikke sant?

Fröslida i Torup er et annet torp-varp.

Denne hytta i Fröslida i Torup er på 140 kvadratmeter, har fem rom og selges for en drøy million.

Denne hytta i Fröslida i Torup er på 140 kvadratmeter, har fem rom og selges for en drøy million. Foto: Dansk Ejendoms Consult

Her er boarealet 140 kvadratmeter, fordelt på fem rom. Huset er oppusset og moderne, med vaskemaskin og tørketrommel. Bygningen er fra 1910, men er renovert i 1998 og badet er fra 2008. Tomten er på nesten 3,3 mål og det er 50 meter til nærmeste badeplass. Hytta ligger i kupert terreng, ifølge salgsannonsen godt egnet for naturaktiviteter.

Pris? I overkant av en million norske kroner.

Flere fritidshus i Hallands län finner du på Hemnet.se . (Välj län: Hallands og Välj typ: Fritidshus)

Les mer:

Slik bygger du vedskjul

Her er Norges kuleste hytte

Ni moderne hytter

Blogg: Ikke glem klassikerne

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning