Test av WarmWool undertøy fra Aclima

FLERE VARIANTER: Både trøye og bukse fås i flere varianter, og det er også boksershorts i serien. © FOTO: Produsenten

Testet i et halvt år

Vi har testet Aclimas WarmWool trøye og bukse et halvt år før vi skrev denne testen. Undertøyet har vært testet under forskjellige forhold, under telting ute i høst, jaktturer og ski- og trugeturer i vinter.

Her får du kjøpt Aclima

Aclimas nettsider har de en oversikt over alle forhandlere, fordelt på landsdel.

Kort sagt:

+ Sitter godt på kroppen

+ Slitesterkt

+ Varmt

+ Tørker raskt

+ Lukthemmende


- Blir fort svett

Aclima WarmWool er et tykt undertøy i 100 prosent merinoull og brukes innerst mot huden på kalde dager. Trøyen kommer i tre varianter, uten hals, som polo og med hette. Vi har testet den første. Buksene kan du få med ¾ legg eller bein som går helt ned til ankelen. I serien finner du også boksershorts og en overall.

Tåler aktivt bruk

Undertøyet klør ikke og det nupper ikke. Det er også svært slitesterkt. Etter ca. et halvt års aktiv bruk ser det omtrent ut som nytt. Merinoullen virker dempende på lukt, og lukter lite selv etter flere aktive dager i strekk.

Det skal gå greit å vaske undertøyet på 40 grader. Vi har vasket det på vanlig ullprogram, 30 grader, og kan ikke se at det har krympet.

Aclima WarmWool:

Bra på kalde dager

Vi har testet undertøyet på camping ute når gradestokken nærmer seg null. Det har vært med på rolige posteringer under høstjakta, og aktive ski- og trugeturer midtvinters. På telttur er undertøyet svært bra når du skal være lenge ute, det er kaldt og soveposen ikke er av de varmeste. Likeledes er det perfekt til litt rolige dager med lav aktivitet.

Blir svett

Prisen du betaler for all varmen, er svette. I og med at WarmWool er av 100 prosent ull, er det ingen syntetiske stoffer som bidrar til å transportere fuktigheten raskere vekk fra kroppen. Det betyr en god og klam rygg på skituren. Skal du bruke det under høy aktivitet, anbefaler vi kun undertøyet og skallklær utenpå, uten mellomplagg. Dra heller på deg en god genser under pausene. Henger du opp undertøyet rett etter svett bruk, tørker det raskt og er klar for ny dyst.

Les mer:

Moderne villmarkshytte

Test av Aclima WoolNet

Test av Mountain Equipment Greenland dunjakke

Gå deg i bedre form

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Aclima
Pris

Konklusjon

Veldig bra for å holde deg varm, men i aktivitet blir du raskt svett og fuktigheten transporteres litt dårlig. Når det er sagt, har ull egenskaper som gjør at du ikke fryser særlig selv om du er svett.

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!