Kim Skaara

GRENSELAND: - Filosofien var å ligge i grenselandet mellom et tradisjonelt og et moderne uttrykk, sier arkitekt MNAL Kim Skaara. © Skaara Arkitekter

Alle tomtene hadde et relativt likt utgangspunkt med en vestvendt skråning.

Tilbake til hovedartikkel

- Noe av det som skiller hyttene, er at noen har adkomst ovenfra, noen nedenfra - en utfordring det ikke alltid er så lett å fange opp helt i starten, sier arkitekt MNAL Kim Skaara i Skaara Arkitekter.

Tradisjonelt og moderne

- Vi la oss på en linje som er akseptabel for de fleste. I farger og materialbruk valgte vi en dempet variant av den i dalføret. Filosofien var å ligge i grenselandet mellom et tradisjonelt og et moderne uttrykk.

- Materialbruken er stort sett den samme i alle hyttene, med kledning av lektepanel. I «Split» og «Langs» er innerveggene lasert i lyse farger. Vi oppfordrer alltid byggherrene til å bruke sunne materialer, energisparende løsninger og alternative oppvarmingskilder, sier Kim Skaara.

MODERNE: Hytta "Tvers" på 150 kvm har kjøkken i kortenden av rommet. © Skaara Arkitekter

LUN: Hytta "Split" på 120 kvm har pulttak og en oppholdssone med mye glass. © Skaara Arkitekter

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!