Takker for en meget fin og nyttig spalte dere har i Hytteliv, mange gode tips å få derfra. Mitt spørsmål gjelder bygging av terrasse på bakken: Vi har en hytte i Onsøy, Fredrikstad kommune. Området er regulert som NLF-område, og hytta ligger utenfor 100-meter sonen. Vi ønsker å bygge en terrasse på ca.16 m2.

Det ene hjørnet på terrassen vil være ca. 50-60 cm over bakken. Må vi søke om byggetillatelse, bare melde i fra til teknisk etat eller kan vi bare sette i gang.

På forhånd takk

Dessverre er det nok slik at så lenge hytta ligger i et LNF-område, må du søke byggetillatelse, muligens også søke dispensasjon fra det generelle byggeforbudet. Men jeg synes likevel dere burde ta en telefon til kommunen og spørre om det virkelig er nødvendig for et slikt "mindre arbeid" som et lavt utegulv i realiteten er. Synes iallfall det er lurt å klargjøre på forhånd, fremfor å komme i klemme etterpå.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!