Vi bor i et gammelt, tømret hus. Tømmerveggene er ikke fine, så vi skal kle dem inn og gjøre rommet lyst og trivelig. Hva synes du er det beste materialet å bruke? Vi vil helst ikke ha panel, siden vi har det i de andre rommene i huset. Gjerne noe slett. Hva er det beste underlaget for tapet og maling?

Jeg er en stor tilhenger av laftede hus. Et av forslagene mine er å slipe ned tømmeret for så å male eller beise det. Men ønsker du å ha slette vegger, kan du bruke gips eller sponplater.

Gipsplater tåler ikke så mye, og det er ikke lett å henge opp tunge gjenstander på disse veggene. Men det er det produktet som er lettest å jobbe med, og det sprekker ikke opp i skjøtene. Sponplater er mye sterkere, og du har fester til alt du ønsker å henge opp. De har litt lett for å sprekke opp i skjøtene, så platene bør ligge til tørk ca. en uke før montering. Begge disse platene er godt egnet til tapetsering og maling.

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!