Bo i stil i den engelske hovedstaden

Her er Londons kuleste hoteller

Fotballtur, shopping med venninnegjengen eller billetter til OL, på disse hotellene bor du som en konge.

STORBY MED STIL: Disse hotellene tilfredstiller designelskere som skal legge turen til den engelske hovedstaden.

STORBY MED STIL: Disse hotellene tilfredstiller designelskere som skal legge turen til den engelske hovedstaden. Foto: FOTO: Mr&Mrs Smith/Hotellet

Publisert Oppdatert

Alles øyne er på Englands hovedstad i sommer, med dronning Elizabeths 60-årsjubileum og sommer-OL.

London er en av nordmenns absolutte absolutte storbyfavoritter. Byen byr på et utvalg vi bare kan drømme om i lille Norge, både når det gjelder shopping, resturanter, uteliv og kultur sådann.

Skal du først legge turen til London, så mangler det ikke på flotte og kule hoteller å overnatte på. Og hører du på avisen the Guardian og luksushotellguiden Mr & Mrs Smith, så er nettopp disse ti noen av storbyens mest trendy hoteller for øyeblikket:

1. The Zetter

Det er ikke mange steder du bor mer trendy enn på The Zetter om du befinner deg i Englands hovedstad. Hotellet, som ligger i det som en gang var et gammelt lagerbygg, har 59 rom, hvorav de aller fleste har rå muvegger og store vindu som slipper lyset inn og lar deg nyte utsikten over den pulserende storbyen.

Mange av møblene er vintage og fra 70-tallet, mens detaljer i knallfarger gjør inntrykket moderne og unikt. Pass på å sett av litt tid til å ta en dusj i de enorme "regandans" dusjene, og innta en sen middag på Mediterranean, hotellets travle og populære resturant.

Her finner du hotellet: 86-88 Clerkenwell Road, London

ROOM WITH A VIEW: På takterassen på the Zetter hviler du slitne shoppe-føtter.

ROOM WITH A VIEW: På takterassen på the Zetter hviler du slitne shoppe-føtter. Foto: FOTO: Zetter Hotel

2. Portebello

Ifølge designhotellguiden Mr & Mrs Smith er Portebello Hotel et yndet samslingssted for både supermodeller, popstjerner og IT-jenter, og ligger perfekt plassert i Portebello Road midt i super-trendy Notting Hill.

Dette hotellet er omtrent så langt fra kald minimalisme som du kan komme. Her finner du sexy fløyelsgardiner, fire-posters senger og lassevis med orientalske farger og detaljer. Ifølge designhotellnettstedet Tablet Hotels er badet på dette hotellet verdt i besøk i seg selv.

Her finner du hotellet: 22 Stanley Gardens, London, W11

3. Blakes Hotel

Selveste Gwynteh Paltrow har skrevet følgende om Blakes Hotel på sin populære blogg GOOP:

"Blakes er et super-stilig design hotell, men også både komfortabelt og sexy. Det er perfekt for en romantisk hotell-ferie."

Dette hotellet reklamerer med å være det ypperste London har å by på av moderne luksus. Hvert rom har en egen stil og eget interiør, men alle rommene er inspirert av forskjellige lands farger, kunst og kultur; Russland, India og Tyrkia, for å nevne noen.

Her finner du hotellet: 33 Roland Gardens London SW7

4. The Metropolitan

BLAKES HOTEL: "Komfortabelt og sexy", selv Gwyneth Paltrow har mye fint å si om dette hotellet.

BLAKES HOTEL: "Komfortabelt og sexy", selv Gwyneth Paltrow har mye fint å si om dette hotellet. Foto: FOTO: Hotellet/Tablet Hotels

Det er ikke uten grunn at Metropolitan alltid er fullbooket under London Fashion Week. Her bor moteløver, designere og IT jenter nemlig mer enn gjerne, og føler seg alle helt hjemme blant det hippe urbane interiøret.

Hotellet ligger midt i luksuriøse Mayfair, og er hjem til den mye omtalte og svært populære japanske resturanten Nobu.

Her finner du hotellet: Old Park Lane, London, W1K

5. Browns Hotel

Midt i luksuriøse Mayfair finner du elegante Browns Hotel. Ifølge hotellets nettsider er nettopp hotellets adresse nesten det mest luksuriøse, og har siden Victoria-tiden vært ettertraktet som et av Londons fineste og dyreste nabolag.

DESIGNHOTELL: På Zetter er det ikke vanskelig å nyte storbylivet.

DESIGNHOTELL: På Zetter er det ikke vanskelig å nyte storbylivet. Foto: FOTO: Zetter Hotel

Interiøret på dette hotellet er en miks av friske farger, gulv med mosaikkfliser, antikke møbler, forgyllede speil og farget glass, her kombineres luksus og historie i en helt egen stil.

Her finner du hotellet: Albemarle Street London W1S

6. Shoreditch Rooms

Like bak legendariske Brick Lane ligger det kule lille hotellet Shoreditch Rooms. Midt på den hippe østkanten har man laget hotell i det som en gang var et nedslitt lagerbygg. Når du har sett deg sliten på alt denne pulserende delen av London har å by på, kan du trøste deg med at på Shoreditch Rooms kan du slappe av i stil, enten du gjør det på Cowshed Spa, eller med noen runder med bowling på hotellets private bowlingbane. Stikker solen frem kan du nyte svømmebassenget på taket, mens du nyter en kald drikke fra baren.

Her finner du hotellet: Ebor Street, Shoreditch, London, E1

7. The Connaught

Hipt med historie sier designhotellguiden Mr & Mrs Smith om The Connaught i Londons Mayfair område. Selve bygningen er godt over 100 år gammel, og selv om hotellet nylig har gjennomgått en større ansiktsløftning, har man beholdt mye av det som gjør hotellet unikt. Førsteklasses butler-service, antikke møbler og stil i bøtter og spann.

Alle de 121 rommene er utstyrt med flatskjerm-TV over badekaret, og når du skal bestille frokost på sengen kan du velge mellom vanlig Englesk frokost og andre valg som økologisk, vegetar eller japansk frokost. I tillegg er hotellet hjem til Englands eneste Aman Spa.

BROWNS HOTEL: Luksus og historie går hånd i hånd på dette flotte hotellet.

BROWNS HOTEL: Luksus og historie går hånd i hånd på dette flotte hotellet. Foto: FOTO: Hotellet/Mr&Mrs Smith

Her finner du hotellet: 16 Carlos Place Mayfair, London W1K

8. Charlotte Street Hotel

I flotte Bloomsbury, som liker i gangavstand til pulserende SoHo, finner du det moderne designhotellet Charlotte Street. Her er alle de 52 rommene innredet med fire-posters senger, og på badet kan du velge mellom et bad i det firkantede badekaret eller en kjapp dusj i walk-in regndusjen.

Charlotte Street har blitt populær også blant kjendisene, og blant annet Meg Ryan har sjekket inn her opptil flere ganger når hun befinner seg i den engelske hovedstaden. Hotellets bar er et populært tilholdssted for ansatte hos de mange media- og produksjonsselskapene som ligger i nærliggende SoHo.

Her finner du hotellet: 15 Charlotte Street, London

BLACK AND WHITE: Dyrt og deilig midt i storbyen London.

BLACK AND WHITE: Dyrt og deilig midt i storbyen London. Foto: FOTO: Connaught Hotel

STORBYFERIE: London er en favoritt blant nordmenn når vi vil ha shopping, kultur og urbant kaféliv. På disse hotellene bor du i flotte omgivelser.

STORBYFERIE: London er en favoritt blant nordmenn når vi vil ha shopping, kultur og urbant kaféliv. På disse hotellene bor du i flotte omgivelser. Foto: FOTO: The Connaught Hotel

9. Sanderson

Sanderson er flott og dyrt. Her bor du i godt selskap, da hotellet ifølge avisen the Guardian har en tendens til å være fullbooket av Hollywood kjendiser, popstjerner og andre mediayndlinger.

Store deler av hotellet er designet av kjendis-designeren Philippe Starck, og innredningen er moderne, fargerik og futuristisk. Hotellet ligger i gå-avstand fra Piccadilly Circus, og er hjem til et av verdens største hotell-spa, som strekker seg over hele 2 etasjer.

Her finner du hotellet: 50 Berners Street, London, W1T

10. W Hotel

Om du er i London for å nyte en musikal eller et show eller to eller tre, bor du i stil på W Hotel, som lligger midt ved super-sentrale Leicester Square i West End. Allerede i lobbyen, som er kullsvart og ikke inneholder annet enn en rekke heiser, aner du at dette hotellet ikke er helt som andre hoteller. Resepsjonen ligger i andre etasje, discokuler henger ned fra hele taket og på baren Wyld må du ha en invitasjon for å komme inn.

Alle de 192 rommeme er dekorert med unike momenter, og pass på å få med deg både spaet og resturanten Spice Market om du er gjest her i sommer.

Her finner du hotellet: 10 Wardour St London W1D

Kilder: The Guardian, Mr & Mrs Smith, Tablet Hotels

Les også:

KJENDISFAVORITT: Bor du på Sanderson, kan du risikere å treffe på en kjendis eller tre.

KJENDISFAVORITT: Bor du på Sanderson, kan du risikere å treffe på en kjendis eller tre. Foto: FOTO: Sanderson/Hotels.com

Her shopper du interiør i London

Gjør et kupp til huset i dag på BonyttBazar

Disse hotellene må du se før du dør

Dette bør du IKKE si til gravide

W HOTEL: Skal du se et show i Londons West End, bor på i stil på W Hotel, som ligger midt på Leichster Square.

W HOTEL: Skal du se et show i Londons West End, bor på i stil på W Hotel, som ligger midt på Leichster Square. Foto: FOTO: Mr&Mrs Smith

LUKSUS: Ikke noe å utsette på stilen på W Hotel.

LUKSUS: Ikke noe å utsette på stilen på W Hotel. Foto: FOTO: Tablet Hotels/W Hotel

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning