SOMMERLIV

Slikk sol i sommer

Len deg tilbake og slapp av. Vi har trålet butikkene for deg og funnet fram 11 flotte solsenger.

Publisert Oppdatert

5 ting å tenke på før du kjøper:

1. Test solsengen i butikken. Løft den opp for å kjenne hvor tung den er, slå den helt ut for å sjekke hvor lett det går, og så kan du legge deg ned for å sjekke hvor god den er å ligge på.

2. En solseng bør ha flere posisjoner, helst fem, fra oppreist i ryggen til helt nedslått. Dyrere solsenger har ofte trinnløs regulering, sånn at du kan velge nøyaktig den posisjonen du vil.

3. Tenk på hvor du skal bruke solsengen. Skal du flytte den mye rundt, bør den ha hjul og være i et lett materiale, for eksempel aluminium.

4. Sjekk kvaliteten. Du får hva du betaler for. Som regel er det sånn at jo tyngre møbelet er, jo bedre er kvaliteten. På dyre plastmøbler vil skitten legge seg på overflaten og blir lettere å tørke av. De billigste aluminiummøblene er lagd av tynne, skjøre rør og knekker lett.

5. Vask solsengene en gang i året, før du setter dem bort for vinteren. Møbler i kunstrotting og plast kan du vaske med et mildt, nøytralt såpevann. Tremøbler bør du olje.

L U K S U S:

ALUMINIUM: Amigo i aluminium med trekk i kunstfibermaterialet tekstilen. Materialet er motstandsdyktig mot falming, mugg og slitasje. Kr 1395, Hilmers Hus.

ALUMINIUM: Amigo i aluminium med trekk i kunstfibermaterialet tekstilen. Materialet er motstandsdyktig mot falming, mugg og slitasje. Kr 1395, Hilmers Hus. Foto: Foto: produsenten

L A V P R I S:

Tekstilen er et vevd kunstfibermateriale og blir ikke så klamt som vanlig plast.

LETTMETALL:  Solseng i lettmetall med syntetisk, vevd trekk, kr 750, Åhléns.

LETTMETALL: Solseng i lettmetall med syntetisk, vevd trekk, kr 750, Åhléns. Foto: Foto: produsenten

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning