Blomstervandring

Bli med på Villblomstenes dag

Søndag 15. juni arrangeres det blomstervandringer over hele landet. Bli med du også!

UTENFOR ALLFARVEI: Med guider får du se sjeldnere og mer spennende ting enn lupiner som vokser i veikanten.

UTENFOR ALLFARVEI: Med guider får du se sjeldnere og mer spennende ting enn lupiner som vokser i veikanten. Foto: Foto: iStockphoto

Publisert

Om Villblomstenes dag

Villblomstenes dag har vært arrangert av Dansk Botanisk Forening årlig siden 1988. I 2002 ble Sverige og Norge med for første gang. Finland har arrangert Villblomstenes dag fra 2003. I 2007 var det 70 turer i Norge med 1100 deltagere. Villblomstenes dag i Norge er støttet av Direktoratet for naturforvaltning.

Les mer om Villblomstenes dag

Blomstervandringer arrangeres over hele landet søndag 15. juni. Alle turene varer et par timer, og vil være i et moderat tempo. Mange steder er det lokale lag og foreninger som samarbeider med Norsk Botanisk Forening om Villblomstens dag. Turlederne er frivillige og har stor botanisk kunnskap og interesse.

Lær noe nytt

Det er helt gratis å se på ville blomster. I Norge finnes det mer enn 1500 ville eller forvillede blomsterarter - en rikdom å glede seg over, og en arv å verne om! Mange av disse plantene kan brukes til mat, drikke og som pynt. Det er mange historier og tradisjoner knytta til plantene. Kanskje du får høre noe nytt om du blir med på tur 15. juni? Dagen er en unik anledning til å lære noe nytt om ditt nærområde eller reise til et sted du ikke har vært før.

Kulturhistorie

På turene får du se vanlige og mindre vanlige planter. Kunnskapsrike turledere forteller om hvilke miljøer de vokser i, og om plantenes kulturhistorie. Det er stor forskjell på hvor langt våren og sommeren har kommet. I sør har man anledning til å oppleve forsommerens flora, mens i nord blir vårfloraen presentert.

Turoversikt

Det er kontaktpersoner over hele landet som du kan stille spørsmål om turene. Informasjon om kontaktpersoner i ditt distrikt finner du på www.villblomstenesdag.no. Her finner du også oversikt over alle turene som finner sted den dagen. Siden oppdateres fortløpende.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning