Terrasse Tønsberg

SVINGTRAPP. Fra husets kjøkkeninngang er det kort vei opp trappen til terrassen. Overbygget sørger for at man går tørrskodd i uansett vær. © FOTO: Helge Eek

Terrasse, Tønsberg

GJESTFRITT. Det lange bordet og benken er bygd av en snekker. 14 stykker kan benke seg rundt spisebordet. Bordet er lagd av samme planker som ligger på gulvet. De røffe bordbeina er smidd sammen av H-bjelker i stål. © FOTO: Helge Eek

Det gamle huset på tomten ble bygd helt om. Glenn Smith og familiens høyeste ønske var en takterrasse med utekjøkken og sitteplasser.

God bieffekt

Arkitekten, Thorvald Bernhard, foreslo å kutte en halv etasje av det eksisterende huset, mest fordi det ikke passet til nyfunkisstilen han hadde i tankene i forbindelse med ombyggingen.

- Som en bieffekt fikk han en perfekt plassering for takterrassen. Tilbygget ble likevel så stort at vi ikke savner den halve etasjen, sier Glenn Smith.

Høy favoritt

Den 90 kvadratmeter store terrassen ble fort familiens favorittsted. Ikke på grunn av utsikten, men av mangelen på innsyn.

- Vi har både hage og terrasse nede, men det bruker vi nesten ikke. Her oppe er det usjenert og ingenting som skygger for sola med mindre vi ønsker det. Vi la stor vekt på utformingen allerede i planleggingsfasen, og tenkte godt gjennom hva vi ønsket oss og hvordan vi ville bruke terrassen, forteller eieren til Bonytt.no.

Under tak

Oppe på taket er det sol hele dagen. Ingen liker å klage på sol, men det blir fort behov for litt svalende skygge på varme dager.

Derfor er det bygget tak over en del av terrassen, som også strekker seg ut over inngangen nede.

På den måten kan beboerne gå tørrskodde fra terrassen og inn hvis det skulle komme en regnskur.

- Vi har spisebord med plass til 14 stykker under tak. Bare temperaturen er god nok, kan vi sitte ute selv om det regner, sier beboeren.

Praktisk utekjøkken

En vindeltrapp fra kjøkkeninngangen er eneste tilgang til terrassen. Med kjøkkenkrok, kjøleskap, sofahjørne og spisebord behøver familien ikke forlate terrassen en fin sommerdag.

Men for å slippe å dra møblene opp og ned etter sesongene, har han sørget for møbler som tåler å stå ute hele året.

Han bare drar dem inn under tak og venter på at vårsola skal gjøre klart for en ny sesong på taket.

Terrasse Tønsberg

UTEKJØKKEN. Kjøkkenkroken har kjøleskap, elektriske kokeplater, kaldt og varmt vann. Her er det også lagd praktisk plass til kjøkkenredskapene. © FOTO: Helge Eek

terrasse Tønsberg, utesalong

SOLRIKT. Her er det plass for å sitte under parasollen eller nyte varmen på solsengen. Pottene i bakgrunnen har eieren snekret selv og kledd dem med sink. © FOTO: Helge Eek

Terrasse Tønsberg

VEDLIKEHOLDSFRITT. Matrialbruken er gjennomført med treverk og stål. Vegger og lerk er kledd med sibirsk lerk, mens gulvet har trykkimpregnert og vedlikeholdsfri terrasseplank. © FOTO: Helge Eek

Terrasse Tønsberg, spiseplass

GLUGGE. Vinduet i nordveggen slipper lyset inn. Det smale vinduet hindrer innsyn og gjør spiseplassen til en usjenert krok. © FOTO: Helge Eek

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!