© FOTO: Øivind Lie

La fantasien blomstre

APPETITT utgave 2.2008: Kokk er Bent Hansen, Bama AS & Foto ved Kina Osan/Ulla Westbø/H2W

Den tar lite plass, er ugressfri og du holder sneglene unna, og du kan flytte på den. Den er laget av billige bord og dyre takrenner, og du lager den på en formiddag.

Kjøkkenhagen på stativ er perfekt for deg som ønsker å ha urtene i nærheten av kjøkkenet eller på balkongen.

Takrenne

Vi tok utgangspunkt i en takrenne på tre meter. Det gav oss seks biter på en halv meter. Her kan du selvsagt variere bredden.

Du må bore et lite hull på hver side, neders på endestykkene. Karsten Egeland Raddatz er gartner hos hageform og gir dette tipset til hvordan du skal gjøre dette riktig:

- Det må ikke bli stående vann i bunnen av renna. Legg et lag med lecakuler eller grus i bunnen, så en strimel med fiberduk og deretter jord på toppen. Da blir det riktig, sier gartneren.

Du bør sette hyllen inn med treolje , og være spesielt nøye med foten.

Dette trenger du:

36 x 48 justerte lekter

22 x 98 kledningsbord

Trelim for utendørsbruk

5 x 60 skruer for utendørsbruk

3 m takrenne (forsinket)

12 fester/endestykker

1. Sett sammen

Kapp alle delene, vinkelen gjæres, og alle sammenføyninger limes og skrus.

Legg lektene ved siden av hverandre og merk av til takrennene.

Klossene under skjærer du til av bordet på 22 x 98.

© ILLUSTRASJON: Øivind Lie

2. Kapp takrenna

Takrenna kapper du enklest med stikksag der du bruker metallblad. Er festene for brede må de klippes til og bøyes rundt lektene.

Bruk stikksagen eller en platesaks.

Bruk et kapp fra en av lektene og skjær et spor som du dytter festet inn i. Klem sammen med en tvinge og bank til festet i riktig form.

© FOTO: Øivind Lie

© FOTO: Øivind Lie

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!