Anvendelig uteplass

Trappetrinnene fra terrassen til hagen er fine sitteplasser, og egner seg godt for krukker og blomster av alle slag. © Foto: Sveinung Bråthen

En bred trapp fører opp til terrassen. Puter på trinnene gir ekstra sitteplasser, og de brede trinnene er ypperlige til krukker med pelargonia, hortensia og andre sommerblomster.

Spiseplassen på terrassen er plassert rett utenfor stuen, og når skyvedørene åpnes blir utearealene en forlengelse av boligen.

Et italiensk langbord lagd av gammelt trevirke, er plassert under et tre i hagen. Bruk gjerne forskjellige stoler rundt bordet, det skaper en rustikk stemning.

Tips for krukkeblomster

  • Gi blomstene god plass i krukkene. Det blir for trangt å la en nyinnkjøpt blomst bli i originalpotten.
  • Vann rotklumpen skikkelig før du bytter potte, sett den gjerne i en bøtte med vann først.
  • Har du satt stiklinger inne, bør du venne plantene til utelivet.
  • Start med korte perioder på dagtid, og utvid utetiden etter hvert.
Anvendelig uteplass

Dagsengen på terrassen har markise som stanser både sol og regn. Beboerne sover gjerne i utesengen om sommeren. På dagtid fylles den med puter i ulike mønstre og farger, blomstrete puter fra Bolina. Madrassen med linstoff fra Ralph Lauren kan lages etter mål hos Kvist. Bordet med trebein er kjøpt hos brukthandler ¿ mens den lille, blomstrete stolen er loppemarkedfunn. © Foto: Sveinung Bråthen

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!