5 ting å tenke på før du kjøper:

1. Test solsengen i butikken. Løft den opp for å kjenne hvor tung den er, slå den helt ut for å sjekke hvor lett det går, og så kan du legge deg ned for å sjekke hvor god den er å ligge på.

2. En solseng bør ha flere posisjoner, helst fem, fra oppreist i ryggen til helt nedslått. Dyrere solsenger har ofte trinnløs regulering, sånn at du kan velge nøyaktig den posisjonen du vil.

3. Tenk på hvor du skal bruke solsengen. Skal du flytte den mye rundt, bør den ha hjul og være i et lett materiale, for eksempel aluminium.

4. Sjekk kvaliteten. Du får hva du betaler for. Som regel er det sånn at jo tyngre møbelet er, jo bedre er kvaliteten. På dyre plastmøbler vil skitten legge seg på overflaten og blir lettere å tørke av. De billigste aluminiummøblene er lagd av tynne, skjøre rør og knekker lett.

5. Vask solsengene en gang i året, før du setter dem bort for vinteren. Møbler i kunstrotting og plast kan du vaske med et mildt, nøytralt såpevann. Tremøbler bør du olje.

L U K S U S:

Amigo

ALUMINIUM: Amigo i aluminium med trekk i kunstfibermaterialet tekstilen. Materialet er motstandsdyktig mot falming, mugg og slitasje. Kr 1395, Hilmers Hus. © Foto: produsenten

L A V P R I S:

Solseng i lettmetall med syntetisk, vevd trekk

LETTMETALL: Solseng i lettmetall med syntetisk, vevd trekk, kr 750, Åhléns. © Foto: produsenten

Tekstilen er et vevd kunstfibermateriale og blir ikke så klamt som vanlig plast.

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!