Min mor har fått noen grønne larver på ca. 1-1 1/2 cm som spiser opp alle bladene på hekken hennes. Hva kan det være, og hva bør hun gjøre med det? Noen ganger er det lus der også, men hun har brukt grønnsåpe på dem, og de forsvant.

På forhånd takk for svar.

J.O.O.

Nå forteller du ikke hva slags hekk (plante) det er, så det er vanskelig å være helt sikker. Hvis det er en vanlig liguster-hekk, kan det være angrep fra syrinminérmøll. Dette er små larver som gnager ganger i bladene, ruller seg sammen på undersiden av bladene og dekkes av tynne tråder. Spyl vekk, eller bruk biologiske plantevernmidler. Vi har fått tips om at BioGuard Plantevern er bra, men har ikke prøvd dette selv. Sprøyt i såfall ikke når solen steker på bladverket.

Angrepet kan også være fra målerlarver. Liten sommerfugllarve er helt grønn, så det kan det kanskje være. Det ser du hvis det er tydelige gnagemerker på bladene. Uansett er spyling og deretter sprøyting med grønnsåpe eller andre midler metoden for å bli kvitt larvene.

[Publisert på hushjemhage.no]

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!