Hjelp!! I dag oppdaget jeg noen små svarte dyr på blomkarsen i verandakassen min. Tagetesen er ikke angrepet. Ikke alle blomkarseplantene heller. Hva kan jeg gjøre for å bli kvitt dette? Er redd det bare utvikler seg.

Vennlig hilsen H. A.

Det nok sorte bladlus du har fått på blomkarsen. Bladlusene fjernes med en kraftig dusj, eller bruk biologiske sprøytemidler egnet for bekjempelse av bladlus.

Blomkarsen skal ha litt næring i løpet av sommeren, men gis det for mye (ofte) + vannes i overmål, får du gjerne masse blader, lite blomster og gjør planta mer mottakelig for bladlusangrep.

Blomkarsen liker best sandholdig leirjord som ikke inneholder altfor mye næring. Sanden inneholder mineraler som gjør at den får næring. Har du derimot plantet den i næringsfattig torv, kan du gi den litt flytende næring et par ganger i løpet av sommeren.

[Publisert på hushjemhage.no]

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!