Boligkjøp

Garanterer salg av gammel bolig

Redd for å kjøpe uten å få solgt den gamle boligen? En utbygger har løsningen.

På Øvreskogen i Oppegård garanterer utbygger å selge kjøpernes nåværende boliger til en avtalt pris.

På Øvreskogen i Oppegård garanterer utbygger å selge kjøpernes nåværende boliger til en avtalt pris. Foto: Foto: Bolig- og eiendomsutvikling

Publisert Oppdatert

Firmaet Bolig- og Eiendomsutvikling (BEU) tar over kjøpernes gamle boliger. De inngår en avtale med kjøperne om å overta deres nåværende bolig for en garantert sum på innflyttingstidspunktet.

- Plutselig hadde vi solgt fem boliger på litt over en uke, hvorav fire bruker garantien, sier administrerende direktør Paal Gundersen til Finansavisen.

Han er ikke veldig bekymret for om dette skal bli en dårlig avtale for BEU. Boligkjøperne kan frem til overtagelse forsøke å selge sin bolig til høyest mulig pris. Klarer de ikke det, overtar altså BEU huset til avtalt pris.

- Vi tror vi er flinkere enn de fleste til å selge boliger, og det er en større risiko for oss ikke å få solgt de nye boligene.

Prisen boligkjøperne tilbys for sine gamle boliger, vil gjennomsnittlig ligge drøyt ti prosent under verditakst.

Også OBOS

I følge Finansavisen tilbyr også OBOS en lignende løsning. De tilbyr at boligkjøperens nåværende bolig blir solgt til en minimumspris. Klarer ikke OBOS det, får kjøperen muligheten til å trekke seg ut av kontrakten med boligbyggelaget.

- Dette er en helt ny løsning for oss. Den er ennå bare markedsført i det siste OBOS-bladet, men vi tror dette vil gi en god garanti for mange, sier informasjonssjef Åge Pettersen til avisen.

Kilde:

Finansavisen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning