ROMSERVICE

Orden på gangen

Familien fikk hjelp av rom1·2·3 til å fikse en mørk og rotete kjellerinngang.

PRAKTISK OG RYDDIG: Gufset fra 80-tallet ble borte når brystpanelet forsvant og veggene ble malt hvite.

PRAKTISK OG RYDDIG: Gufset fra 80-tallet ble borte når brystpanelet forsvant og veggene ble malt hvite. Foto: Foto. Siri Møller

Publisert Oppdatert

Problemet:

  • Med en aktiv familie, ble det fort mye rot av yttertøy og treningstøy.
  • Gangen var mørk og umoderne.
  • Lite veggplass gjorde det vanskelig å innrede.

Løsningen:

  • Med knagger, hyller og rommelige skuffer fikk alt sin faste plass
  • Hvitmaling gjorde den mørke gangen lys og innbydende.
  • Nisjer og kroker ble utnyttet med spesialtilpassede hyller og oppheng til klær.

Familien på Gjerdrum dyrker friluftslivets gleder med skiturer om vinteren og løping om sommeren. To små aktive krabater er også med, så det blir mye tøy å holde orden på. Familien følte at de ikke gjorde annet enn å rydde i gangen.

I tillegg hang interiøret igjen et sted midt på åttitallet. De veggene som ikke hadde furu og brystpanel, var malt i en mørk rødfarge. Den rommelige gangen var mørk og lite praktisk, og beliggenheten i sokkeletasjen ga et kjellerpreg som familien gjerne ville kvitte seg med.

Alt hvitt

- Familien ville ha en gang som var funksjonell og praktisk tilrettelagt, og som kunne ønske velkommen på en lysere og mer imøtekommende måte. Utfordringen var at det ikke var noe dagslys. I tillegg var det mange dører og lite veggplass, sier Anett Wallin. Hun er interiørarkitekt i Kreo og fikk i oppgave å hjelpe familien.

Praktisk teppe

For å få vekk åttitallspreget ble brystningen fjernet, og for å få mer lys ble vegger, dører, tak og trapp malt hvite.

Familien likte godt gulvet som var der, et oljet furugulv - fint å se på, men svært upraktisk i en gang på vinterstid. Paret var redd for at fliser ville skape et sterkere kjellerpreg, og valgte å beholde furugulvet. Løsningen ble et praktisk sisalteppe som ble skåret til og lagt i yttergangen.

PRAKTISK: Klappsetet er plassert rett innenfor inngangsdøren og er praktisk når man skal ta av og på sko, eller til å sette fra seg vesken eller handleposen på. Fra Hilmers Hus.

PRAKTISK: Klappsetet er plassert rett innenfor inngangsdøren og er praktisk når man skal ta av og på sko, eller til å sette fra seg vesken eller handleposen på. Fra Hilmers Hus. Foto: Foto: Siri Møller

Deretter begynte omorganiseringen.

På rett plass

På den lille veggen innenfor døren, ble det lagt opp til at familien og gjester kan henge fra seg ytterjakker og sette fra seg sko. Vel å merke hvis dette ikke er vått.

Kommode under trappen

UNDER TRAPPEN: Familien ønsker seg et par store kurver med lokk. Foreløpig rommer plassen en koselig kurv med raggsokker. Den store kommoden kommer fra Ikea og rommer votter, luer, skjerf, ull- og fleecetøy.

UNDER TRAPPEN: Familien ønsker seg et par store kurver med lokk. Foreløpig rommer plassen en koselig kurv med raggsokker. Den store kommoden kommer fra Ikea og rommer votter, luer, skjerf, ull- og fleecetøy. Foto: Foto: Siri Møller

En rommelig kommode ble kjøpt inn og plassert under trappen. Her har familiemedlemmene fått hver sin skuff, og skuffene er store nok til å romme både votter, luer, ull- og fleecetøy.

I den lille gangen foran vaskerommet ble det hengt opp knagger til treningstøy og annet yttertøy som ikke er i daglig bruk; én rekke oppe til de voksne, og én rekke nede til barna.

I tillegg lagde familien hyller i en nisje. Der satte de inn bokser med alt fra reflekser til sykkelhjelmer, ballpumper og sitteunderlag.

Funksjonelt og ryddig

LUNT: Ovnen var allerede der, og blir flittig brukt om høsten og vinteren. Her er plass til yttertøy og noen sko, og familien har hengt opp en knaggrekke for små venner som kommer på besøk, fra R. Bergersen. Hyllene er standardhyller fra Ikea som til alt hell passet perfekt inn.

LUNT: Ovnen var allerede der, og blir flittig brukt om høsten og vinteren. Her er plass til yttertøy og noen sko, og familien har hengt opp en knaggrekke for små venner som kommer på besøk, fra R. Bergersen. Hyllene er standardhyller fra Ikea som til alt hell passet perfekt inn. Foto: Foto: Siri Møller

- Vi liker å ha litt orden. Det må være funksjonelt og ryddig, og ungene skal vite hvor de kan legge ting. Nå er de blitt mye flinkere til å legge ting på plass, og gangen er blitt et lysere og hyggeligere rom. Selv hadde jeg jo aldri kommet på å male trappen hvit, sier eieren.

HER ER REGNINGEN

Sisalteppe, kr 750

Grønne knotter, kr 295

Klappsete, kr 1695

FORNØYDE: Gangen er blitt et lysere og hyggeligere rom, synes eierne.

FORNØYDE: Gangen er blitt et lysere og hyggeligere rom, synes eierne. Foto: Foto: Siri Møller

Dørvridere, kr 295

Bokser, kr 295

Speil, kr 695

Kommode, kr 1975

Hattehylle, kr 298

Hyller/knekter, knagger, kr 400

Materialer, kr 300

Maling, kr 2400

Til sammen kr 9398

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning