Skal du få orden på entreen, er skoskap en viktig del om du er opptatt av smarte oppbevaringsløsninger.

Spørsmålet er da om du vil lage skohylla selv eller er du ute etter et stilig møbel som mer er å ragne som en skulptur. Her severer vi deg ideer i alle varianter.

PVC-rør

Ingen fryd for øyet, men veldig praktisk. Har du dårlig plass i gangen er det bare å dra en tur ned i rørleggerbutikken og kjøpe PVC-rør og koblinger.

Sag opp, koble sammen, og skru rett i veggen. Størrelsen er lett å skreddersy og har du mange sko lager du flere i høyden.

RØR: Skohylle i plastrør=

RØR: Skohylle i plastrør © FOTO: grathio.com

Minimalistisk

Martina Carpelan har designet denne enkle, veggmonterte hylla som har plass til fire par sko. Den er laget i hvitlakkert metall med grønt teppe. Gjør seg også bra om kjøper flere stativer og bygger i høyden.

MINIMALT: Skoene på høykant med en lliten gressflekk under=

MINIMALT: Skoene på høykant med en lliten gressflekk under © FOTOØ Produsenten

Pinnestativ

Dette stativet er designet av Sebastian Goldschmidtböing . De skråstilte og pent avrundede pinnene gjør at skoene henger pent og pyntelig. Dette gjør også at de tar opp minimalt minimalt med plass. På dette stativet får du plass til nesten 40 par sko.

HENGER Her kan du henge nesten 40 par sko=

HENGER Her kan du henge nesten 40 par sko © FOTO Produsenten

Mer rør

Jost Litzen fra Hamburg har designet denne hylla. Han kjøpte plastrør i litt skikkelig diameter og en lastestropp. Skal du lage den selv anbefaler Jost litt kraftige rør som tåler å klemmes. Stroppen kan erstattes av et tau eller tape.

RØR: Skohylle laget av avløpsrør

RØR: Skohylle laget av avløpsrør © FOTO: Jost Litzen

I trappa

Det australske selskapet Unicraft Joinery har laget denne løsningen for en av sine kunder.

En genial måte å bruke plass du helt sikkert ikke kan bruke til noe annet.

SMART:Spesiallaget skuff i trappa, eller benk som tar i mot når du sparker av deg skoene=

SMART:Spesiallaget skuff i trappa, eller benk som tar i mot når du sparker av deg skoene © FOTO: Vouge Living Australia-produsenten

Spark dem av deg

Matthias Furch and Kai Ertel har designet en kombinasjon av skostativ og benk.

Her har du lov til å sparke av deg skoene når du kommer inn i gangen. De blir sittende fast i de kraftige nylonbørstene og kan plukkes ut når du skal ha dem på igjen. Benken har belysning bak børstene.

Ikke spesielt plassbesparende, men veldig stilig.

Billig: En pall på høykant duger som skostativt

Billig: En pall på høykant duger som skostativt © FOTO Produsenten

Gratis

En pall kan brukes til absolutt alt og selvsagt er ikke skostativ noe unntak. Sett den på høykant og stapp inn skoene. Kanskje med unntak av de aller dyreste lakkskoene.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!