Fukt i kjelleren

Lurt å hugge opp gulvet?

FUKT: Fuktskader kan bli en kostbar affære.

FUKT: Fuktskader kan bli en kostbar affære. Foto: Foto: Per Chr. Tellefsen

Publisert Oppdatert

Vi har hatt fuktskade i kjelleren der det var en utleieleilighet. Vi har nå utbedret dette med ny drenering. Vi lurte på om vi skulle hugge opp gulvet og øke takhøyden. Derfor avdekket vi kloakkrørene ved å hugge opp en del av betongen for å se hvor dypt vi kunne gå. Vi oppdaget at det ikke var fuktsperre under betongen i halve kjelleren.

Går det an å etablere ny fuktsperre på oversiden av eksisterende betong (membran?), eller må vi uansett hugge opp gulvet? Vi har tenkt å legge 0,5 cm isopor, tynne varmekabelmatter og tynn parkett oppå eksisterende betong.

Dersom den nye dreneringen ligger mye lavere en gulvnivået i kjelleren er det mulig å senke gulvet. Hvis jeg forstår deg riktig, så ligger avløpsrøret for høyt. Du kan da grave ned en kum med pumpe i som pumper avløpsvannet opp til avløpet som går ut av huset. Gulvet inne bør ligge 20 cm over dreneringsrøret ute. Da kan du legge ny fuktsperre oppå isolasjonen før du støper, men det er en ganske kostbar affære.

Du må altså hugge opp gulvet for å få fuktsperren over hele kjellergulvet. Det gir deg også muligheter for nye rørføringer i støpen og noe mer isolasjon i gulvet. Du bør ikke gå under 5 cm med gulvstøp. Legg da varmekabelen i støpen. Det gir en jevnere varme i gulvet.

Håper dette ga deg svar på spørsmålene dine. Lykke til.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning