Boligprisenes utvikling

Eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk viser at boligprisene i mai var 0,6 prosent lavere enn i april 2008. Videre viser statistikken at boligprisene var 1,3 prosent lavere enn i mai 2007, skriver NEF.

Eiendomsmeglerforbundets spådom om at boligprisene vil stige med 3 prosent i 2008 ser derfor ut til å bli en skivebom.

På landsbasis tok det gjennomsnittlig 31 dager å selge en bolig i mai, mot 19 dager i mai i fjor, viste tallene for mai i følge NA24.

Boligprisstatistikk juni 2008 (PDF)

Boligprisstatistikk mai 2008 (PDF)

Eiendomsmeglerne forventer 3 % prisstigning i 2008

Historiske tall for boligprisene finner du hos NEF (excel-ark).

Boligprisstatistikken for juni viser en nedgang fra mai på én prosent. Tallene er publisert av Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes forening (EFF).

Korrigert for sesongvariasjoner falt prisene 0,3 prosent, noe som betyr at den underliggende pristrenden er negativ. Fra juni i fjor til juni i år er nedgangen på 2,7 prosent.

Eneboliger falt mest

Eneboliger falt med 2,5 prosent fra mai til juni, og var 0,3 prosent lavere enn i juni 2007. En viktig faktor til boligprisfallet har vært at renten har steget betydelig den siste tiden, skriver NA24. Renten er nå 5,75 prosent.

Kan være større

- Det faktiske prisfallet i boligmarkedet fra toppen i mai-juni i fjor kan være større enn det statistikkene viser, sier administrerende direktør Odd Nymark i Eiendomsmegler 1 Oslo og Akershus til DN.no.

Leiligheter falt med 0,6 prosent fra mai til juni, og var hele 4,5 prosent lavere enn i juni 2007.

- For en del leiligheter er nok prisfallet på 15 prosent fra ifjor, sier Nymark.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!